Çekilmiş domuz eti tarzı jackfruit burger
Çekilmiş domuz eti tarzı jackfruit burger

Çekilmiş domuz eti tarzı jackfruit burger

toplam süre 1 Sa
30 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi
30 dak. Bekleme süresi

Harika bir et alternatifi olan jackfruit, Kikkoman Soy Sauce ile marine edildiğinde çekilmiş domuz etinin umami tadını mükemmel şekilde yansıtır. Bu mini burgerler sebze bazlı birer alternatif olarak birçok etkinlikte idealdir.

Malzemeler

10 porsiyon

Jackfruit marinasyonu:

3 gr
sarımsak
200 gr
domates püresi
20 gr
Fransız hardalı (veya sarı hardal)
2 gr
tütsülenmiş tatlı paprika tozu
5 ml
sriracha sos
5 ml
chipotle sos

Jackfruit:

1,8 kg
tuzlu su içinde konserve jackfruit (Süzdükten sonra 1.3 kg)
50 ml
kızartma için kanola yağı

Coleslaw:

400 gr
ince doğranmış kırmızı lahana
60 gr
vegan mayonez
30 ml
taze limon suyu
2 gr
taze çekilmiş karabiber

Burger:

500 gr
vegan burger ekmeği (10 adet)
130 gr
ketçap
150 gr
göbek marul yaprakları
10 gr
microgreens (Örneğin, bezelye filizleri veya tercih edilen herhangi bir tür)
Alerjen içerikler:
1. Gluten içeren tahıllar 6. Soya ve soya bazlı ürünler 10. Hardal ve hardal bazlı ürünler 11. Susam tohumu ve susam bazlı ürünler
Porsiyon başına ağırlık:
250 g
Malzeme başına ağırlık:
  •  
  • 50 gr bun ekmeği
  • 150 gr jackgruit
  • 50 gr lahana salatası (coleslaw)
  •  

Hazırlanış

Adım 1

Sarımsağı eziciyle ezin ve domates püresi, hardal, tütsülenmiş paprika, Kikkoman Soy Sauce, sriracha ve chipotle sosla karıştırarak bir marinasyon hazırlayın.

Adım 2

Konserve jackfruit'i süzün ve bir kâsede çatalla kabaca parçalayın. Marinasyonu ekleyip iyice karıştırın. Serin bir yerde 30 dakika marine olmaya bırakın.

Adım 3

Lahana salatası (coleslaw) için, lahanayı vegan mayonez, limon suyu ve karabiberle iyice karıştırın.

Adım 4

Marine edilmiş jackfruit'in fazla marinasyonunu süzün ve tavada 5-10 dakika kızartın.

Adım 5

Burger ekmeklerini dikkatlice ikiye kesin ve isteğe bağlı olarak kuru tavada kızartın. Alt yarısına yaklaşık 13 gr ketçap sürün, ardından bir marul yaprağı, 150 gr jackfruit ve 50 gr coleslaw ekleyin. Ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatın. 1-2 gr yeşil filizlerle süsleyip servis yapın.

Püf noktası:

Marinasyonu damak zevkinize göre ayarlayın. Tercihinize bağlı olarak daha acılı veya daha domates aromalı yapabilirsiniz. 

Burger ekmeği alırken dikkatli olun; tereyağlı seçenekler genellikle vejetaryen olup vegan değildir. 

Bu tarif, özellikle aktif kömürle boyanmış siyah burger ekmekleriyle (Gıda hizmet sektöründe rahatça bulunabilir) sunulduğunda çarpıcı görünür ve tadı etkilemez. Damak zevkinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce da kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1091

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.