

Çekilmiş domuz eti tarzı jackfruit burger
Harika bir et alternatifi olan jackfruit, Kikkoman Soy Sauce ile marine edildiğinde çekilmiş domuz etinin umami tadını mükemmel şekilde yansıtır. Bu mini burgerler sebze bazlı birer alternatif olarak birçok etkinlikte idealdir.
Malzemeler
Jackfruit marinasyonu:
Jackfruit:
Coleslaw:
Burger:
- 50 gr bun ekmeği
- 150 gr jackgruit
- 50 gr lahana salatası (coleslaw)
Hazırlanış
Adım 1
Sarımsağı eziciyle ezin ve domates püresi, hardal, tütsülenmiş paprika, Kikkoman Soy Sauce, sriracha ve chipotle sosla karıştırarak bir marinasyon hazırlayın.
Adım 2
Konserve jackfruit'i süzün ve bir kâsede çatalla kabaca parçalayın. Marinasyonu ekleyip iyice karıştırın. Serin bir yerde 30 dakika marine olmaya bırakın.
Adım 3
Lahana salatası (coleslaw) için, lahanayı vegan mayonez, limon suyu ve karabiberle iyice karıştırın.
Adım 4
Marine edilmiş jackfruit'in fazla marinasyonunu süzün ve tavada 5-10 dakika kızartın.
Adım 5
Burger ekmeklerini dikkatlice ikiye kesin ve isteğe bağlı olarak kuru tavada kızartın. Alt yarısına yaklaşık 13 gr ketçap sürün, ardından bir marul yaprağı, 150 gr jackfruit ve 50 gr coleslaw ekleyin. Ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatın. 1-2 gr yeşil filizlerle süsleyip servis yapın.
Püf noktası:
Marinasyonu damak zevkinize göre ayarlayın. Tercihinize bağlı olarak daha acılı veya daha domates aromalı yapabilirsiniz.
Burger ekmeği alırken dikkatli olun; tereyağlı seçenekler genellikle vejetaryen olup vegan değildir.
Bu tarif, özellikle aktif kömürle boyanmış siyah burger ekmekleriyle (Gıda hizmet sektöründe rahatça bulunabilir) sunulduğunda çarpıcı görünür ve tadı etkilemez. Damak zevkinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1091
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet