

Baharatlı kuzu ve Tay fesleğeni eşliğinde yasemin (jasmine) pilavı
Salata dünyasının yeni yıldızı: İlhamını Tayland mutfağından alan bu pirinç salatası konuklarınızı büyüleyecek. Üstelik kuzu eti ve Kikkoman Soy Sauce’la daha da lezzetlenen; zengin, tatlı ve baharatlı soslar ve sebzeler eşliğinde...
Malzemeler
Salata için:
Salata sosu için:
- Pirinç, yaklaşık 165 gr
- Sebze, yaklaşık 55 gr
- Salata sosu ve et sosu, yaklaşık 10 gr
- Kuzu kıyma, yaklaşık 50 gr
- Tay fesleğeni, yaklaşık 5 gr
Hazırlanış
Adım 1
Pirinci yıkayın, ardından tuzlu su içinde iki katı su ile 10-15 dakika kaynatın. Pişirdikten sonra soğuk suyla durulayın ve bir kenara alın.
Adım 2
Yağı, geniş bir tavada orta ateşte ısıtın. Doğranmış sarımsak ve zencefili ekleyin. 2 dakika kadar kokusu çıkana kadar kavurun.
Adım 3
Kıymayı ekleyin. Et kahverengileşene ve iyice pişene kadar yaklaşık 8 dakika kavurun. Damak tadınıza göre Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın.
Adım 4
Haşlanmış pirinci, kuzu etini, kırmızı biberi, salatalığı, havucu ve Tay fesleğeni yapraklarını büyük bir kasede karıştırın.
Adım 5
Küçük bir kasede Kikkoman Soy Sauce, balık sosu, pirinç sirkesi, bal ve sriracha'yı çırparak sosu hazırlayın. Sosu pirinç karışımının üzerine dökün ve iyice karıştırın. Büyük bir tepsi veya ayrı ayrı tabaklarda servis edin.
Püf noktası:
Eşit oranlanmış porsiyonlar için, eti pirinç salatasına ayrı olarak karıştırın.
Recept-ID: F1058
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet