

Ahtapotlu peka
Bu Balkan yemeği et ve sebzelerden oluşan bir güveçtir. Ahtapot ve Kikkoman Kimchi Chili Sauce da ekleyerek, bu geleneksel yemekte Asya rüzgârları estirdik!
Malzemeler
Peka için:
- Malzemeler (sebzeler, ahtapot, vb.), yaklaşık 220 gr
- Sıvı, yaklaşık 185 gr
Hazırlanış
Adım 1
Patates, havuç, soğan ve sarmısağı geniş, fırına dayanıklı (derin 1/1 gastro pişirme tepsisi) bir kaba alın. Ahtapotları sebzelerin üzerine yerleştirin.
Adım 2
Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi’yi su, limon suyu ve zeytinyağıyla karıştırın. Sebzelerin üzerine dökün. Üzerine biberiye serpiştirin. Kalıbın üzerini yağlı kâğıt ve alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 40-50 dakika pişirin.
Adım 3
Peka’yı derin tabaklarda servis edin.
Püf noktası:
Porsiyon boyutlarının eşit olmasını sağlamak için, piştikten sonra dolguyu ve sıvıyı ayırın ve arka arkaya servis yapın.
Recept-ID: F1040
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet