

Yoğurt dipsos ve vindaloo soslu tavuklu Samosa
Bazıları acı sever!
Vindaloo, Hint mutfağındaki en acı tatlardan biridir. Konuklarınızın çok fazla terlemesini önlemek için acı biber, zencefil ve kimyona; çıtır hamur ve soğuk yoğurt ile ferahlatıcı bir savaş açabilirsiniz.
Malzemeler
İç harcı:
Yoğurt dipsos:
Hamur:
Hazırlanış
İç harcı: Soğanları ince ince dilimleyip şeffaflaşana kadar yağda kavurduktan sonra kişniş, kimyon ve hardal tohumlarını ekleyip 15 saniye daha kavurun. Ardından öğütülmüş baharatları ve şekeri de ekleyin. Peşine deglaze için tavuk suyu, passata, Kikkoman Az Tuzlu Soya Sosu ve kırmızı şarap sirkesini ekleyip karışımı kaynatın. Ardından tavuğu ekleyin ve 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tavuğu çıkarın ve ince ince doğrayın. Eğer tavuk çok kuruysa, karışımdan biraz ilave edebilirsiniz.
Yoğurtlu dipsos: Sarımsakla zencefili ince ince doğrayıp yoğurt, pişirme suyu ve Kikkoman Az Tuzlu Soya Sosu ile karıştırın.
Samosa: Bir kat yufkayı açıp her tarafına eritilmiş sade yağ sürün ve ikinci bir katla kapatın. Hamuru dar kenarı boyunca 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Her şeridin başına bir parça dolgu ekleyin ve bir üçgen oluşturacak şekilde döndürerek kapatın. Samosaları kızarana kadar pişirin.
Servis yapın: Samosaları ayrı bir kapta yoğurt dipsosuyla birlikte servis edin.
Püf noktası
Recept-ID: F1009
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet