

Tofu ve patlıcan şiş
Sokak yemeği trendi sebzeler: Bu patlıcan ve tofu şişleri hem kolayca hazırlanır hem de diğer mevsim sebzeleriyle değiştirilebilir. Asya’da yetişen mantarlar ile hazırlanan sos ve Kikkoman Teriyaki Marine sos ise yemeğe tatlı ve baharatlı bir lezzet katar.
Malzemeler
Şiş için:
Sos:
Servis için:
Hazırlanış
Şiş için: Tofu ve patlıcanları eşit büyüklükte parçalar halinde kesin ve Kikkoman Teriyaki Marine sosunda 15 dakika bekletin. Marineden çıkarın, şişlere geçirin ve patlıcanlar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika ızgarada pişirin. Marine sosu bir kenara ayırın.
Sos: Zencefil ve sarımsağı yağda soteleyin, üstüne şimeji mantarlarını ekleyip 2 dakika daha pişirin. Ardından bal ve kenara ayırdığınız marine sosu ekleyerek yoğunlaşana kadar pişirin.
Servis için: Şişleri dizin, üzerlerine hazırladığınız sosu dökün ve ince kıyılmış frenk soğanlarıyla kavrulmuş susamları serpin. Dilerseniz pilav ile servis edebilirsiniz.
Püf noktası
Recept-ID: F1024
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet