Tofu ve patlıcan şiş
Tofu ve patlıcan şiş

Tofu ve patlıcan şiş

toplam süre35 dak.

Sokak yemeği trendi sebzeler: Bu patlıcan ve tofu şişleri hem kolayca hazırlanır hem de diğer mevsim sebzeleriyle değiştirilebilir. Asya’da yetişen mantarlar ile hazırlanan sos ve Kikkoman Teriyaki Marine sos ise yemeğe tatlı ve baharatlı bir lezzet katar.

Malzemeler

10 porsiyon

Şiş için:

1 kg
Japon patlıcanı
1 kg
sert tofu, natürel
Çöp şiş

Sos:

200 gr
bal
4 yemek kaşığı
kanola yağı
300 gr
temizlenmiş şimeji mantarı
30 gr
ince kıyılmış sarımsak
1 
parça taze zencefil, ince kıyılmış

Servis için:

50 gr
ince kıyılmış frenk soğanı
40 gr
kavrulmuş beyaz susam
Tercihe bağlı: buharda pilav

Hazırlanış

Şiş için: Tofu ve patlıcanları eşit büyüklükte parçalar halinde kesin ve Kikkoman Teriyaki Marine sosunda 15 dakika bekletin. Marineden çıkarın, şişlere geçirin ve patlıcanlar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika ızgarada pişirin. Marine sosu bir kenara ayırın.

Sos: Zencefil ve sarımsağı yağda soteleyin, üstüne şimeji mantarlarını ekleyip 2 dakika daha pişirin. Ardından bal ve kenara ayırdığınız marine sosu ekleyerek yoğunlaşana kadar pişirin.

Servis için: Şişleri dizin, üzerlerine hazırladığınız sosu dökün ve ince kıyılmış frenk soğanlarıyla kavrulmuş susamları serpin. Dilerseniz pilav ile servis edebilirsiniz.

Püf noktası

Recept-ID: F1024

PDF formatında tarif

PDF indir

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.