

Teriyaki yaban domuzlu noodle çorbası
Pho’nun av etiyle yeniden yorumu: Yaban domuzu, Kikkoman Teriyaki Marinade ile harika bir lezzet. Et suyu ise Kikkoman Soy Sauce ile derinleştirilerek bu klasiğe taze bir bakış sunuyor.
Malzemeler
Et için:
Et suyu için:
Et suyuna eklenecekler:
Ek olarak:
- Et suyu: Yaklaşık 200 gr
- Et: yaklaşık 120 gr
- Noodle: Yaklaşık 120 gr
- Pak choi: Yaklaşık 30 gr
- Mantar: Yaklaşık 30 gr
- Soğan: Yaklaşık 10 gr
- Shiso filizi: Yaklaşık 3 gr
Hazırlanış
Adım 1
Yaban domuzunu Kikkoman Teriyaki Marinade ile karıştırın ve en az 2-3 saat boyunca (tercihen bir gece önce) marine olmaya bırakın. Servisten önce, et parçalarını bitkisel yağda tüm yüzeyleri 3-4 dakika mühürleyin. Ardından 180°C (fanlı fırın) sıcaklığında yaklaşık 10 dakika fırınlayın. Etin içi orta pişmiş kalmalı. Kısa süre dinlendirdikten sonra ince ince dilimleyin.
Adım 2
Et suyuna zencefil, sarımsak, yıldız anason ve kurutulmuş mantarları ekleyin. Kaynamaya bırakın, ardından kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirin. Sonrasında süzün.
Adım 3
Pak choi ve shiitake mantarlarını haşlayıp soğuk suya alın (blanch yöntemini uygulayın).
Adım 4
Noodle’ları paketindeki talimatlara göre pişirin ve kâselere paylaştırın. Kalan malzemeleri (enoki mantarı dahil) noodle’ların etrafına yerleştirin.
Adım 5
Yaban domuzu dilimlerini kâselere ekleyin ve üzerine sıcak et suyunu dökün. Son dokunuş olarak shiso filiziyle süsleyin ve servis edin.
Püf noktası
Kalabalık gruplar için: Yaban domuzu sırt eti bütün olarak fırınlanabilir ve servis için dilimlenebilir.
Recept-ID: F1097
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet












