Teriyaki yaban domuzlu noodle çorbası
Teriyaki yaban domuzlu noodle çorbası

Teriyaki yaban domuzlu noodle çorbası

toplam süre 3 Sa 30 dak.
1 Sa hazırlık süresi
2 Sa 30 dak. pişme süresi
3 Sa Bekleme süresi

Pho’nun av etiyle yeniden yorumu: Yaban domuzu, Kikkoman Teriyaki Marinade ile harika bir lezzet. Et suyu ise Kikkoman Soy Sauce ile derinleştirilerek bu klasiğe taze bir bakış sunuyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Et için:

1 ½ kg
yaban domuzu bonfilesi (150 gr’lık parçalara ayrılmış)
150 ml
bitkisel yağ

Et suyu için:

100 gr
zencefil (soyulmuş, iri doğranmış)
5 
diş sarımsak (soyulmuş, iri doğranmış)
3 
adet yıldız anason
50 gr
kurutulmuş shiitake mantarı
2 litre
av eti suyu

Et suyuna eklenecekler:

150 gr
mini pak choi
150 gr
ikiye bölünmüş taze shiitake mantarı
100 gr
kırmızı soğan (çok ince doğranmış)
600 gr
pirinç noodle
150 gr
enoki mantarı

Ek olarak:

30 gr
shiso filizi
Alerjen içerikler:
Soya, buğday, kükürt dioksit, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
510
Malzeme başına ağırlık:
  • Et suyu: Yaklaşık 200 gr
  • Et: yaklaşık 120 gr
  • Noodle: Yaklaşık 120 gr
  • Pak choi: Yaklaşık 30 gr
  • Mantar: Yaklaşık 30 gr
  • Soğan: Yaklaşık 10 gr
  • Shiso filizi: Yaklaşık 3 gr

Hazırlanış

Adım 1

Yaban domuzunu Kikkoman Teriyaki Marinade ile karıştırın ve en az 2-3 saat boyunca (tercihen bir gece önce) marine olmaya bırakın. Servisten önce, et parçalarını bitkisel yağda tüm yüzeyleri 3-4 dakika mühürleyin. Ardından 180°C (fanlı fırın) sıcaklığında yaklaşık 10 dakika fırınlayın. Etin içi orta pişmiş kalmalı. Kısa süre dinlendirdikten sonra ince ince dilimleyin.

Adım 2

Et suyuna zencefil, sarımsak, yıldız anason ve kurutulmuş mantarları ekleyin. Kaynamaya bırakın, ardından kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirin. Sonrasında süzün.

Adım 3

Pak choi ve shiitake mantarlarını haşlayıp soğuk suya alın (blanch yöntemini uygulayın).

Adım 4

Noodle’ları paketindeki talimatlara göre pişirin ve kâselere paylaştırın. Kalan malzemeleri (enoki mantarı dahil) noodle’ların etrafına yerleştirin.

Adım 5

Yaban domuzu dilimlerini kâselere ekleyin ve üzerine sıcak et suyunu dökün. Son dokunuş olarak shiso filiziyle süsleyin ve servis edin.

Püf noktası

Kalabalık gruplar için: Yaban domuzu sırt eti bütün olarak fırınlanabilir ve servis için dilimlenebilir.

Recept-ID: F1097

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.