

Teriyaki soslu domatesli kabak çiçeği
Bu leziz ve zengin yemek, kabaktan yepyeni harikalar yaratıyor. Kıtır kabak çiçekleri, lezzetli domates ve nohut karışımıyla birleşerek, Kikkoman Teriyaki Marinade ile mükemmel bir uyum sağlıyor.
Malzemeler
Kabak çiçekleri için:
Domates karışımı için:
- Domates: Yaklaşık 250 gr
- Kabak çiçeği: Yaklaşık 210 gr
- Çamfıstığı: Yaklaşık 5 gr
Hazırlanış
Adım 1
Kabak çiçeklerinin içindeki stamen’leri çıkarın. Her bir çiçeği yaklaşık 10 gram humusla doldurmak için bir sıkma torbası kullanın. Tempura hamurunu paket talimatlarına göre hazırlayın. Kızartma yağını 175 °C'ye ısıtın, kabak çiçeklerini hamura batırın ve altın rengini alana kadar kızartın. Yağını süzün. Ardından deniz tuzu ile pul biberle tatlandırın.
Adım 2
Soğanı ve sarımsağı, nohutları ve biraz zeytinyağını bir tavada orta ısıda 1-2 dakika soteleyin. Domatesleri sıcak nohutlara ekleyin ve hafifçe karıştırın. Kikkoman Teriyaki Marinade, hardal, bal ve zeytinyağını birleştirip bir sos haline getirin ve domateslerin üzerine dökün.
Adım 3
Teriyaki domates karışımını tabaklara paylaştırın. Fesleğen ve kişnişle süsleyin. Her tabağın üzerine üçer adet fırında pişmiş kabak çiçeği ve kavrulmuş çam fıstığı ekleyin.
Püf noktası:
Eğer kabak çiçeği bulamazsanız, ince dilimlenmiş kabak da kullanabilirsiniz. Yanına garnitür olarak humus ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: F1070
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet