

Teriyaki dana kızartma
Pratik ve lezzeti garanti bir tarif: Özel bir Japon esintisi olarak Kikkoman Teriyaki Wok Sauce – Teriyaki ve şitaki mantarı eşlinde teriyaki dana kızartma.
Malzemeler
Dana kızartma için:
Ek olarak:
- Pirinç, yaklaşık 120 gr
- Et, mantar ve sos; yaklaşık 320 gr
- Süsleme, yaklaşık 6 gr
Hazırlanış
Adım 1
Dana etini küçük parçalar halinde (yaklaşık 1 cm x 3 cm x 1 cm) kesin. Acı biberle ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki'nin yarısıyla karıştırın. Bir kenara alın.
Adım 2
Pirinci, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayın.
Adım 3
Yağın yarısını wok’ta ya da kızartma tavasında yüksek ateşte kızartın. Etin her tarafını kızartın ve wok’tan alın.
Adım 4
Yağın geri kalan kısmını orta ateşte ısıtın. Soğan ve mantarı ekleyin. Soğanlar saydamlaşana kadar 3-4 dakika daha kızartın. Sarımsak ve zencefili de ekleyin, biraz daha kızartın. Dana etini ve Kikkoman Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki'nin kalanını da ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın.
Adım 5
Pilavı şitaki mantarı ve etle birlikte servis edin. Üzerine taze soğan ve susam serpiştirin.
Püf noktası:
Bu tarifi daha büyük miktarlarda hazırlamak için, tüm malzemeleri ayrı ayrı (örneğin, eğilebilir kızartma tavasında) kızartın ve tüm malzemeleri konveksiyonlu fırında, sosla birlikte tekrar pişirin.
Recept-ID: F1063
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet