

Tatlı patates waffle eşliğinde dilimlenmiş dana eti
Bu yemek küçük maceraperestler için mükemmel bir seçim! Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile lezzetli bir şekilde zenginleştirilen yemek, kalp şeklinde tatlı patates waffle ve kızılcıkla servis edilir.
Malzemeler
Et ve sos için:
Waffle için:
Ek olarak:
Et ve sos (Yaklaşık 150 gr)
Waffle (Yaklaşık 90 gr)
Kızılcık (Yaklaşık 20 gr)
Hazırlanış
Adım 1
Dilimlenmiş dana eti: Eti ısırık büyüklüğünde parçalara kesin. Yüksek ateşte az yağda 2-3 dakika mühürleyin, ardından tavadan çıkarıp bir kenara alın. Ateşi düşürün ve tavada tereyağını eritin. Unu karıştırın ve 1-2 dakika soteleyin. Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile deglaze edin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Suyu ekleyin ve düşük ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatın. Sosu porsiyonlar halinde tekrar ısıtın ve eti içinde 4-5 dakika kaynatın. Servis etmeden hemen önce 1 yemek kaşığı çırpılmış kremayı karıştırın.
Adım 2
Tereyağını kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyip her birini iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu karıştırın, yumurta karışımına ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Gouda, tatlı patates ve brokoliyi ekleyin. Tuzla tatlandırın. Kalp şeklindeki waffle makinesini önceden ısıtın ve yağlayın. Waffle'ları altın kahverengi olana kadar 4-5 dakika pişirin.
Adım 3
Servis için, her tabağa kalp şeklinde 3 waffle yerleştirin. Üzerine et ve sos koyun. Bir kaşık kızılcık reçeli ile tamamlayın.
Püf noktası:
Waffle'lar en iyi tadı taze yapıldığında verir. Ancak folyoya sarılıp birkaç gün saklanabilir. Mikrodalga fırında veya ızgarada kısaca ısıtmanız yeterlidir.
Recept-ID: F1076
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet