Tatlı patates püresi eşliğinde geyik ossobuco
Tatlı patates püresi eşliğinde geyik ossobuco

Tatlı patates püresi eşliğinde geyik ossobuco

toplam süre 4 Sa 55 dak.
45 dak. hazırlık süresi
4 Sa 10 dak. pişme süresi

İtalyan mutfağının klasik güveç yemeğine farklı bir yorum: Geyik ossobuco, kişniş yapraklı gremolata ile buluşuyor. Kikkoman Teriyaki Marinade ise bu leziz yemeğe Japon esintili özgün bir lezzet katıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Ossobuco için:

2 ½ kg
geyik ossobuco
100 ml
bitkisel yağ
250 gr
soyulmuş havuç
300 gr
soyulmuş soğan
200 gr
kereviz
50 gr
domates salçası
300 ml
kırmızı Porto şarabı
2 litre
av eti suyu
2 
adet defne yaprağı
20 gr
taze kekik (dalıyla birlikte)
15 gr
mısır nişastası
30 gr
tereyağı

Püre için:

1,3 kg
soyulmuş tatlı patates
200 gr
soyulmuş arpacık soğan
50 gr
tereyağı
300 ml
sebze suyu
Tuz

Gremolata için:

70 gr
ince doğranmış yaban kerevizi (lovage)
2 
diş ince doğranmış sarımsak
2 gr
portakal kabuğu
100 ml
zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hindiba için:

500 gr
yıkanmış, ayıklanmış hindiba
30 gr
tereyağı
50 ml
balzamik sirke
20 gr
bal
Tuz
Karabiber
Alerjen içerikler:
Soya, buğday, kükürt dioksit, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
375
Malzeme başına ağırlık:
  •  
  • Et: Yaklaşık 160 gr
  • Tatlı patates püresi: Yaklaşık 120 gr
  • Sos: Yaklaşık 60 gr
  • Hindiba: Yaklaşık 30 gr
  • Gremolata: Yaklaşık 5 gr
  •  

Hazırlanış

Adım 1

Ossobuco etini, Kikkoman Teriyaki Marinade içinde en az 2-3 saat boyunca (tercihen bir gece önceden) marine edin. Fırını yaklaşık 160°C (fanlı) ısıya ayarlayın. Eti süzün. Bir fırın kabında yağ ile her iki yüzünü 3-4 dakika mühürleyin, ardından etleri çıkarın. Aynı kapta sebzeleri 8-10 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Kırmızı Porto şarabı ile tavadaki lezzetli tortuları sıvılaştırarak çözün (deglaze edin); sıvı biraz azalana kadar kaynatın, ardından av eti suyunu ekleyin.Eti yeniden kaba alın, taze kekik ve defne yapraklarını da ekleyip üzerini kapatın ve fırında 3-4 saat boyunca ağır ateşte pişirin.

Adım 2

Etleri çıkarın ve sosu ince bir süzgeçten geçirin. Mısır nişastası ile kıvam verin, ardından tereyağı ile tamamlayın. Servisten kısa bir süre önce, etleri sosla birlikte tekrar ısıtabilirsiniz. Başka bir seçenek olarak, sosla kaplanmış şekilde; profesyonel mutfaklarda kullanılan tam boy fırın kabında (GN kap), buharlı yeniden ısıtma yöntemiyle kombi fırında da (regenerasyon) ısıtabilirsiniz.

Adım 3

Püre için, tatlı patates ve arpacık soğanı, tereyağıyla birlikte orta ateşte bir tencerede 3-4 dakika soteleyin. Sebze suyunu ekleyin, kapağını kapatın ve yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirin. Fazla sıvıyı süzün ve sebzeleri blender sürahisinde pürüzsüz olana kadar çekin. Gerekirse karışımı inceltmek için bir miktar haşlama suyundan ekleyin. Tuzla damak tadınıza göre lezzetlendirin.

Adım 4

Gremolata için, yaban kerevizini yıkayıp süzün, ardından sarımsakla birlikte ince ince doğrayın. Portakal kabuğu rendesi ve bir miktar zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha meyvemsi bir lezzet için az miktarda portakal suyu ekleyebilirsiniz.

Adım 5

Hindibayı yıkayıp süzün ve ayıklayın. Bir tavada tereyağını orta ateşte ısıtın. Hindibayı 3-4 dakika soteleyin, ardından balzamik sirke ve balı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Adım 6

Servis için, tabağa önce tatlı patates püresini yerleştirin, üzerine ossobuco etini koyun. Hindiba ve gremolata ile tamamlayarak servis edin.

Püf noktası

Eğer geyik ossobuco temin edilemiyorsa, av etinin güveçte pişirmeye uygun diğer parçaları da aynı şekilde kullanılabilir.

Recept-ID: F1096

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.