

Tatlı patates püresi eşliğinde geyik ossobuco
İtalyan mutfağının klasik güveç yemeğine farklı bir yorum: Geyik ossobuco, kişniş yapraklı gremolata ile buluşuyor. Kikkoman Teriyaki Marinade ise bu leziz yemeğe Japon esintili özgün bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Ossobuco için:
Püre için:
Gremolata için:
Hindiba için:
- Et: Yaklaşık 160 gr
- Tatlı patates püresi: Yaklaşık 120 gr
- Sos: Yaklaşık 60 gr
- Hindiba: Yaklaşık 30 gr
- Gremolata: Yaklaşık 5 gr
Hazırlanış
Adım 1
Ossobuco etini, Kikkoman Teriyaki Marinade içinde en az 2-3 saat boyunca (tercihen bir gece önceden) marine edin. Fırını yaklaşık 160°C (fanlı) ısıya ayarlayın. Eti süzün. Bir fırın kabında yağ ile her iki yüzünü 3-4 dakika mühürleyin, ardından etleri çıkarın. Aynı kapta sebzeleri 8-10 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Kırmızı Porto şarabı ile tavadaki lezzetli tortuları sıvılaştırarak çözün (deglaze edin); sıvı biraz azalana kadar kaynatın, ardından av eti suyunu ekleyin.Eti yeniden kaba alın, taze kekik ve defne yapraklarını da ekleyip üzerini kapatın ve fırında 3-4 saat boyunca ağır ateşte pişirin.
Adım 2
Etleri çıkarın ve sosu ince bir süzgeçten geçirin. Mısır nişastası ile kıvam verin, ardından tereyağı ile tamamlayın. Servisten kısa bir süre önce, etleri sosla birlikte tekrar ısıtabilirsiniz. Başka bir seçenek olarak, sosla kaplanmış şekilde; profesyonel mutfaklarda kullanılan tam boy fırın kabında (GN kap), buharlı yeniden ısıtma yöntemiyle kombi fırında da (regenerasyon) ısıtabilirsiniz.
Adım 3
Püre için, tatlı patates ve arpacık soğanı, tereyağıyla birlikte orta ateşte bir tencerede 3-4 dakika soteleyin. Sebze suyunu ekleyin, kapağını kapatın ve yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirin. Fazla sıvıyı süzün ve sebzeleri blender sürahisinde pürüzsüz olana kadar çekin. Gerekirse karışımı inceltmek için bir miktar haşlama suyundan ekleyin. Tuzla damak tadınıza göre lezzetlendirin.
Adım 4
Gremolata için, yaban kerevizini yıkayıp süzün, ardından sarımsakla birlikte ince ince doğrayın. Portakal kabuğu rendesi ve bir miktar zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha meyvemsi bir lezzet için az miktarda portakal suyu ekleyebilirsiniz.
Adım 5
Hindibayı yıkayıp süzün ve ayıklayın. Bir tavada tereyağını orta ateşte ısıtın. Hindibayı 3-4 dakika soteleyin, ardından balzamik sirke ve balı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Adım 6
Servis için, tabağa önce tatlı patates püresini yerleştirin, üzerine ossobuco etini koyun. Hindiba ve gremolata ile tamamlayarak servis edin.
Püf noktası
Eğer geyik ossobuco temin edilemiyorsa, av etinin güveçte pişirmeye uygun diğer parçaları da aynı şekilde kullanılabilir.
Recept-ID: F1096
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet











