

Tatlı patates cipsi eşliğinde tonkatzu usulü kızarmış mantar
Karşınızda, Tonkatsu. Tarifimizde istiridye mantarlarını kullanarak, bu Japon klasiğinin vejetaryen versiyonunu sunuyoruz. Kikkoman Teriyaki Marinade, paneleme işlemine özgün bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Salata için:
Mantarlar için:
Ek olarak:
- Mantar, yaklaşık 140 gr
- Tatlı patates cipsi, yaklaşık 100 gr
- Salata, yaklaşık 120 gr
Hazırlanış
Adım 1
Salata için kullanacağınız sebzeleri geniş bir kaba alın. Sirke, şeker ve tuzu karıştırın. Ardından sebzelere ekleyin. Buzdolabında marine edin.
Adım 2
Yağı 175 °C’ye ısıtın. Paneleme sırasını hazırlayın: Bir kaseyi unla doldurun. İkincisinde yumurtayı Kikkoman Teriyaki Marinade ile karıştırın ve üçüncüsünde Kikkoman Panko'yu yerleştirin.
Adım 3
Mantarları una bulayın, yumurtalı karışıma batırın ve ardından Kikkoman Panko ile kaplayın. Kızgın yağda 2-3 dakika kızartın.
Adım 4
Bu esnada tatlı patates cipslerini kızgın yağda 175 °C'de yaklaşık 4 dakika kadar kızartın.
Adım 5
Tatlı patates cipslerini ve mantarları frenk soğanı ile süsleyin. Salatayla birlikte ayrı bir kapta servis edin.
Püf noktası:
Özel bir dokunuş için, Kikkoman Panko bread crumb coating’e kuru baharatlar ya da susam ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: F1033
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet