

Tatlı & ekşi soslu tavuk Katsu dürüm
Japon sosu Ponzu; soya sosu, limon ve sirke bazlı olup tataki, sashimi ve katsuya ekşi ve aromatik bir dokunuş katar. Bu sos sayesinde çıtır sebzeli dürümler anında hazır olur.
Malzemeler
Tavuk:
Paneleme:
Salata:
Sos:
Hazırlanış
Tavuk: Tavuk göğsünü 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin ve Kikkoman Ponzu Limonlu sos ile 10 dakika marine edin.
Paneleme: Tempura ununu su ile iyice karıştırıp ekmek kırıntılarını ayrı bir kaba koyun. Tavuğu önce hamura batırıp sonra galeta ununa bulayın ve kahverengi olana kadar kızartın.
Salata: Havuç, salatalık ve biberi ince jülyen şeklinde kesin. Marulu yıkayın ve küçük parçalara bölün.
Sos: Ananası küçük küpler halinde kesip sarımsak ve zencefili doğrayın. Tüm bunları doğranmış biber, ketçap, Worcestershire sosu ve mirin ile iyice karıştırın.
Servis için: Tortilla ekmeklerini ızgarada veya tavada yumuşayana kadar ısıtın. Ardından üstüne salata, sos ve çıtır tavuk ekleyip rulo yapın ve kısa bir süre daha ısıtın.
Püf noktası
Recept-ID: F1007
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet