

Tamari dipsoslu aromatik Tayland balık köftesi
Şişe geçirilmiş balık köfteleri herhangi bir Tayland pazarında bulunabilir. İster ızgarada pişsin ister haşlansın veya fırında pişsin her hali lezzetli bir sokak yemeği olan bu tarif Kikkoman Glutensiz Soya Sosu sayesinde glutensizdir.
Malzemeler
Balık köfteleri:
Sos:
Hazırlanış
Balık köfteleri: Balık ve karidesleri mutfak robotunda doğrayın. Kıyılmış otları, taze soğanı, zencefili, sarımsağı ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Ardından patates nişastası, pirinç unu ve kalan malzemeleri de üzerine ekleyin. Buzdolabında en az 1 saat bekletin. Balık karışımından toplar yapıp kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Topları şişlere geçirin, üzerine Kikkoman Glutensiz Soya Sosu sürüp susam serpin. Ardından tavada veya ızgarada her tarafını kızartın.
Sos: Sirke, Kikkoman Glutensiz Soya Sosu, şeker ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Ardından sarımsak, zencefil, acı biber, su ve baharatları ekleyin. İyice karıştırın ve damak zevkinize göre tatlandırın.
Püf noktası
Recept-ID: F1012
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet