

Tahin soslu Doğu usulü kinoa
Darı ve kinoa, bu yemeğe çok yakışan iki leziz tahıl. Kikkoman Soy Sauce lezzeti artırırken tuz ihtiyacını ortadan kaldırır ve tahıllara mükemmel bir umami tadı verir. Portakal suyu ve kırmızı pul biber leziz bir narenciye dokunuşu katar.
Malzemeler
Kinoa için:
Sos için:
Süsleme için:
- 240 gr kinoa
- 60 gr sos
- 40 gr süsleme: Endivyen ve otlar
Hazırlanış
Adım 1
Elmaları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, dörde bölün ve küp küp doğrayın. Ardından üzerine limon suyu gezdirin.
Adım 2
Kinoa'yı paketin üzerindeki talimatlara göre, 1:2 kinoa/su oranında, bir tencerede 25 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonlarına doğru, taze sıkılmış portakal suyunu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce'u ekleyin. Kinoa'nın sıvıyı emebilmesi için iyice karıştırın.
Adım 3
Bir tencerede 20 ml yağı ısıtın ve sarımsak ile doğranmış sebzeleri 5 dakika kavurun. Elmaları, şekeri, biberi ve köri ezmesini ekleyin. Sebze suyunu dökün. Karışım hafifçe azalana kadar 5 dakika daha pişirin. Kinoa'yı ekleyin ve karıştırın.
Adım 4
Fırını 180 °C'ye ısıtın. Bir fırın kabını 10 ml yağ ile yağlayın. Kinoa, sebze ve elmaları içine dökün. 20 dakika pişirin.
Adım 5
Endivyeni yıkayın ve ikiye bölün. Acı çekirdeği kama şeklinde keserek çıkarın. Bir tavada 20 ml yağı ısıtın ve endivyen yapraklarını 2-3 dakika soteleyin. Zencefili ekleyin, üzerine agave şurubunu gezdirin ve kırmızı pul biber serpin.
Adım 6
Yoğurdu tahin, acı pul biber ve karabiber ile karıştırın. Fırından çıkan yemeği sıcak servis edin. Üzerine endivyen parçaları yerleştirin, doğranmış maydanoz serpin ve sosla birlikte servis yapın.
Püf noktası:
Bu yemekte endivyen yerine pak choi lahanası da kullanabilirsiniz. Pişirme sırasında kinoa'ya zahter veya kimyon gibi baharatlar ekleyerek daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz.
Recept-ID: F1090
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet