Tahin soslu Doğu usulü kinoa
Tahin soslu Doğu usulü kinoa

Tahin soslu Doğu usulü kinoa

toplam süre 1 Sa 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi
1 Sa hazırlık süresi
20 dak. Bekleme süresi

Darı ve kinoa, bu yemeğe çok yakışan iki leziz tahıl. Kikkoman Soy Sauce lezzeti artırırken tuz ihtiyacını ortadan kaldırır ve tahıllara mükemmel bir umami tadı verir. Portakal suyu ve kırmızı pul biber leziz bir narenciye dokunuşu katar.

Malzemeler

10 porsiyon

Kinoa için:

600 gr
ekşi elma (Küp küp doğranmış)
5 ml
limon suyu
500 ml
taze sıkılmış portakal suyu
600 gr
kinoa (veya darı)
50 ml
kanola yağı veya zeytinyağı
6 gr
sarımsak (ince doğranmış)
200 gr
pırasa kökü (Küçük halkalar şeklinde kesilmiş)
200 gr
maydanoz kökü (Küp küp doğranmış)
280 gr
havuç (Küp küp doğranmış)
20 gr
esmer şeker
2 gr
toz karabiber
5 gr
köri ezmesi
800 ml
sebze suyu
720 gr
endivyen (hindiba)
30 gr
taze zencefil (,nce doğranmış)
30 ml
agave şurubu
 ½ gr
acı kırmızı pul biber (Damak tadına göre)

Sos için:

500 gr
doğal soya yoğurdu
100 gr
tahin
 ½ gr
acı pul biber
1 gr
karabiber

Süsleme için:

40 gr
maydanoz veya kişniş (Doğranmış)
Alerjen içerikler:
1. Gluten içeren tahıllar 6. Soya ve soya bazlı ürünler 11. Susam ve susam bazlı ürünler
Porsiyon başına ağırlık:
340 g
Malzeme başına ağırlık:
  •  
  • 240 gr kinoa
  • 60 gr sos
  • 40 gr süsleme: Endivyen ve otlar
  •  

Hazırlanış

Adım 1

Elmaları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, dörde bölün ve küp küp doğrayın. Ardından üzerine limon suyu gezdirin.

Adım 2

Kinoa'yı paketin üzerindeki talimatlara göre, 1:2 kinoa/su oranında, bir tencerede 25 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonlarına doğru, taze sıkılmış portakal suyunu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce'u ekleyin. Kinoa'nın sıvıyı emebilmesi için iyice karıştırın.

Adım 3

Bir tencerede 20 ml yağı ısıtın ve sarımsak ile doğranmış sebzeleri 5 dakika kavurun. Elmaları, şekeri, biberi ve köri ezmesini ekleyin. Sebze suyunu dökün. Karışım hafifçe azalana kadar 5 dakika daha pişirin. Kinoa'yı ekleyin ve karıştırın.

Adım 4

Fırını 180 °C'ye ısıtın. Bir fırın kabını 10 ml yağ ile yağlayın. Kinoa, sebze ve elmaları içine dökün. 20 dakika pişirin.

Adım 5

Endivyeni yıkayın ve ikiye bölün. Acı çekirdeği kama şeklinde keserek çıkarın. Bir tavada 20 ml yağı ısıtın ve endivyen yapraklarını 2-3 dakika soteleyin. Zencefili ekleyin, üzerine agave şurubunu gezdirin ve kırmızı pul biber serpin.

Adım 6

Yoğurdu tahin, acı pul biber ve karabiber ile karıştırın. Fırından çıkan yemeği sıcak servis edin. Üzerine endivyen parçaları yerleştirin, doğranmış maydanoz serpin ve sosla birlikte servis yapın.

Püf noktası:

Bu yemekte endivyen yerine pak choi lahanası da kullanabilirsiniz. Pişirme sırasında kinoa'ya zahter veya kimyon gibi baharatlar ekleyerek daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz.

Recept-ID: F1090

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.