

Somon sashimi ve narenciye soslu rösti
Somon ve rösti birbirlerine çok yakışıyor! Bu klasik tarife Kikkoman Ponzu Lemon’un tatlı ekşi bir lezzet ekleyerek Japonya rüzgârları estirdik.
Malzemeler
Rösti için:
Somon sashimi için:
For the sauce:
Ek olarak:
- Rösti, yaklaşık 70 gr
- Somon, yaklaşık 75 gr (Her biri 25 gramlık 3 parça)
- Pırasa, yaklaşık 10 gr
- Sos, yaklaşık 20 gr
Hazırlanış
Adım 1
Patatesleri irice rendeleyin, tuzlayın ve 5 dakika bekletin. Fazla suyunu sıkın (yaklaşık 1 kg kalacak) ve 10 rösti oluşturun. Bir tavada, orta ateşte, her iki tarafı da 5'er dakika, altın rengi kahverengi olana kadar kızartın. Bir kenara alın ve sıcak tutun.
Adım 2
Somon filetoyu, yüzeyi hafifçe kızarana kadar Bunsen ocağında kızartın veya pürmüzleyin. Baharatları tuzla karıştırıp balığın üzerine serpin. Yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin (her biri yaklaşık 25 g).
Adım 3
Kikkoman Ponzu Lemon’u balla karıştırın. Daha sonra kremayı, limon kabuğu rendesini ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
Adım 4
Daha çıtır olması için pırasa şeritlerini buzlu suya batırın.
Adım 5
Sosu rösti üzerine dağıtın. Her röstinin üzerine 3 dilim somon balığı koyun. Pırasa şeritleri ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Püf noktası:
Ön pişirmeden sonra rösti bir tavada, fırında veya ızgarada kolayca yeniden ısıtılabilir.
Recept-ID: F1043
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet