Siyah fasulyeli glutensiz brownie
Siyah fasulyeli glutensiz brownie

Siyah fasulyeli glutensiz brownie

toplam süre 2 Sa
40 dak. hazırlık süresi
1 Sa 20 dak. pişme süresi
2 Sa 10 dak. Bekleme süresi

Tabanı fasulye ve muzdan yapılmış, içinde un yerine öğütülmüş badem kullanılmış olan bu leziz kek, tam da glutensiz beslenmek isteyenlere göre.  Kikkoman Soy Sauce, çikolata ve muzun tadını dengeleyerek ‘tuzlu karamel’ benzeri bir lezzet yaratıyor.

Malzemeler

Brownie için:

70 gr
kahverengi keten tohumu
150 ml
kaynar su
100 gr
vegan bitter çikolata (örn. %70)
240 gr
siyah fasulye (veya beyaz/kırmızı fasulye - süzülmüş)
150 gr
(yaklaşık 2 adet) olgun muz (kabuğunda kahverengi benekler olan; soyulmuş)
6 gr
kabartma tozu
85 ml
yağ (örn. kanola veya ayçiçek)
20 gr
vanilya
200 gr
blanch edilmiş öğütülmüş badem
150 gr
esmer şeker
70 gr
kakao tozu

Çikolatalı-erik ezmesi için:

100 gr
vegan bitter çikolata
100 gr
erik reçeli
 ½ gr
kırmızı acı biber

Ek olarak:

50 ml
hindistan cevizi kreması (%15-20 yağlı)
10 gr
pudra şekeri
10 gr
nane yaprakları
60 gr
taze ahududu
60 gr
taze yaban mersini
60 gr
taze çilek
Alerjen içerikler:
5. Yer fıstığı ve yer fıstığı bazlı ürünler 6. Soya ve soya bazlı ürünler 7. Süt ve süt bazlı ürünler 8. Kuruyemişler 11. Susam ve susam bazlı ürünler Kakao
Porsiyon başına ağırlık:
125 g
Malzeme başına ağırlık:
  • 110 gr brownie
  • 10 gr çikolatalı erik ezmesi
  • 5 gr krema

Hazırlanış

Adım 1

Keten tohumlarını bir blender veya öğütücü ile toz haline getirin. Kaynar suyla karıştırıp birleştirin.

Adım 2

çikolatayı benmari usulü eritin.

Adım 3

Fasulyeleri soyulmuş muzlar, kabartma tozu, yağ (80 ml), keten tohumu karışımı, vanilya ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Adım 4

Badem tozunu bir kapta harmanlanmış fasulye karışımı ile karıştırın. Esmer şeker, kakao ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir fırın tepsisini 5 ml yağ ile hafifçe yağlayın ve hamuru, eşit pişmesi için 2-3 cm kalınlığında yayın.

Adım 5

Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 °C'de yaklaşık 80 dakika pişirin.

Adım 6

Erik ezmesi için çikolatayı benmari usulü eritin. Erik reçeli, Kikkoman Ponzu Lemon ve kırmızı biberi karıştırın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Adım 7

Hindistan cevizi kremasını 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuttuktan sonra, yüzeyindeki katılaşmış hindistan cevizi yağını alın. Bu yağı pudra şekeri ile katılaşama kadar (krema kıvamına gelene kadar) çırpın.

Adım 8

Brownie'yi çikolatalı erik ezmesi katmanı ile servis edin. Üzerine bir kaşık çırpılmış hindistan cevizi kreması, nane ve meyve ekleyin.

Püf noktası:

Siyah fasulyeleri beyaz veya kırmızı fasulyeyle, hatta konserve nohutla değiştirebilirsiniz. 

Hindistan cevizi kremasından kalan sulu tabakayı kahvede süt yerine kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1092

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.