

Siyah fasulyeli glutensiz brownie
Tabanı fasulye ve muzdan yapılmış, içinde un yerine öğütülmüş badem kullanılmış olan bu leziz kek, tam da glutensiz beslenmek isteyenlere göre. Kikkoman Soy Sauce, çikolata ve muzun tadını dengeleyerek ‘tuzlu karamel’ benzeri bir lezzet yaratıyor.
Malzemeler
Brownie için:
Çikolatalı-erik ezmesi için:
Ek olarak:
- 110 gr brownie
- 10 gr çikolatalı erik ezmesi
- 5 gr krema
Hazırlanış
Adım 1
Keten tohumlarını bir blender veya öğütücü ile toz haline getirin. Kaynar suyla karıştırıp birleştirin.
Adım 2
çikolatayı benmari usulü eritin.
Adım 3
Fasulyeleri soyulmuş muzlar, kabartma tozu, yağ (80 ml), keten tohumu karışımı, vanilya ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Adım 4
Badem tozunu bir kapta harmanlanmış fasulye karışımı ile karıştırın. Esmer şeker, kakao ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir fırın tepsisini 5 ml yağ ile hafifçe yağlayın ve hamuru, eşit pişmesi için 2-3 cm kalınlığında yayın.
Adım 5
Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 °C'de yaklaşık 80 dakika pişirin.
Adım 6
Erik ezmesi için çikolatayı benmari usulü eritin. Erik reçeli, Kikkoman Ponzu Lemon ve kırmızı biberi karıştırın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Adım 7
Hindistan cevizi kremasını 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuttuktan sonra, yüzeyindeki katılaşmış hindistan cevizi yağını alın. Bu yağı pudra şekeri ile katılaşama kadar (krema kıvamına gelene kadar) çırpın.
Adım 8
Brownie'yi çikolatalı erik ezmesi katmanı ile servis edin. Üzerine bir kaşık çırpılmış hindistan cevizi kreması, nane ve meyve ekleyin.
Püf noktası:
Siyah fasulyeleri beyaz veya kırmızı fasulyeyle, hatta konserve nohutla değiştirebilirsiniz.
Hindistan cevizi kremasından kalan sulu tabakayı kahvede süt yerine kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1092
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet













