

Şitaki mantarı ve misoyla tart flambée
Bu çok özel flambée tarifinde, Fransa Japonya ile bir araya geliyor. Domuz pastırması, krem peynir ya da soğan gibi klasik üst malzemeler yerine, Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve Kikkoman Ponzu Lemon’la lezzetlendirilmiş şitaki mantarı ve kremamsı miso kullanılıyor.
Malzemeler
Hamur için:
Sos için:
Süsleme için
- Hamur, yaklaşık 260 gr
- Krema, yaklaşık 90 gr
- Soğan, yaklaşık 40 gr
- Mantar, yaklaşık 20 gr
- Pak choi, yaklaşık 20 gr
- Sos, yaklaşık 8 gr
Hazırlanış
Adım 1
Tuzu ılık suda çözdürün. Pürüzsüz bir hamur elde etmek için zeytinyağı ve unla karıştırın. Üzerini kaplayın ve 10 dakika boyunca bir kapta bekletin. Bu esnada, fırını 220 °C’ye ısıtın. Her biri 260 gr olacak şekilde toplar oluşturun ve 2-3 mm kalınlığında açın.
Adım 2
Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u miso ezmesi ve balla karıştırın. Crème fraîche ve krem peyniri ekleyin.
Adım 3
Her bir hamura 90 gr kadar sos sürün. Üzerine soğan ve mantarları yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika boyunca, altın kahverengiye dönene kadar pişirin.
Adım 4
Pak choi’yi Kikkoman Ponzu Lemon ve zeytinyağıyla marine edin. Hazırladığınız tartın üzerine sürün ve servis edin.
Püf noktası:
Fan destekli bir fırın kullanıyorsanız süreyi yaklaşık 6 dakikaya düşürün.
Recept-ID: F1050
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet