Şarap, yeşil fasulye ve tofu eşliğinde armutlu salata
Şarap, yeşil fasulye ve tofu eşliğinde armutlu salata

Şarap, yeşil fasulye ve tofu eşliğinde armutlu salata

toplam süre 1 Sa 10 dak.
30 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Kikkoman Soy Sauce, tofu küplerini sırlamak için mükemmel bir seçenektir.  Sarımsak ve zencefil bu tarife leziz bir denge katar. Şarapta beklemiş armutlar sofistike bir dokunuş sağlarken, sağlıklı bir vegan protein kaynağı olan edameme de bambaşka bir renk katar.

Malzemeler

10 porsiyon

Salata için:

240 gr
soğan (ince dilimlenmiş)
50 ml
kanola yağı
1 litre
sebze suyu
2 gr
karabiber
1,6 kg
salatalık patates (2 x 2 cm boyutunda küp küp doğranmış)

Tofu glaze işlemi için:

720 gr
doğal tofu (2 x 2 cm boyutunda küp küp doğranmış)
100 gr
patates nişastası
100 ml
kanola yağı

Tofu sosu için:

50 ml
agave şurubu veya başka bir tatlandırıcı
100 ml
su
20 gr
rendelenmiş taze zencefil
12 gr
ezilmiş sarımsak

Ek malzemeler:

1,2 kg
armut (Soyulmuş ve kalın şeritler halinde kesilmiş)
100 ml
kuru kırmızı şarap
40 ml
agave şurubu
800 gr
yeşil fasulye (dondurulmuş olabilir)
800 gr
kabuksuz edamame
80 gr
doğranmış kırmızı damarlı kuzukulağı yaprağı (Alternatif: Maydanoz yaprağı)
Alerjen içerikler:
1. Gluten içeren tahıllar 6. Soya ve soya bazlı ürünler 12. Kükürt dioksit ve sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
448 g
Malzeme başına ağırlık:
  • 300 gr salata
  • 70 gr tofu
  • 70 gr armut
  • 8 gr süsleme

Hazırlanış

Adım 1

Soğanları geniş bir tavada 5 dakika kadar, altın kahverengi olana kadar yağda kızartın. Sebze suyunu, Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ve biberi ekleyin.

Adım 2

Patatesleri soğanlara ekleyin ve 25 dakika pişirin.

Adım 3

Tofuyu patates nişastası ile bir torbaya koyun ve tofunun eşit şekilde kaplanması için sallayın.

Adım 4

Bir tavada yağı ısıtın. Tofuyu ekleyin ve her iki tarafını da hafif altın kahverengi olana kadar yaklaşık 10'ar dakika kızartın. Tofuyu kâğıt havlu serili bir tabağa koyun ve süzülmesini bekleyin.

Adım 5

Tofu için sosu hazırlayın: Kikkoman Less Salt Soy Sauce, agave şurubu, su, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsağı bir bardağa koyun ve iyice karıştırın.

Adım 6

Tofuyu kızarttıktan sonra, sosu tavaya dökün ve kaynatın. Tofuyu ekleyin ve tamamen kaplanana kadar karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.

Adım 7

Armutları küçük bir tencereye koyun, şarabı ve agave şurubunu ekleyin. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.

Adım 8

Yeşil fasulyeleri yıkayın ve temizleyin. Edamame ve patateslerle birlikte tavaya ekleyin. 5 dakika daha pişirin.

Adım 9

Sebzeleri sırlanmış (glaze edilmiş) tofu ve şaraplı armutlarla birlikte bir tabakta servis edin. Doğranmış kırmızı damarlı kuzukulağı yapraklarıyla süsleyin.

Püf noktası:

Bu yemekte patatesin yerine tatlı patates, yeşil fasulyenin yerine ise bezelye kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1088

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.