

Şarap, yeşil fasulye ve tofu eşliğinde armutlu salata
Kikkoman Soy Sauce, tofu küplerini sırlamak için mükemmel bir seçenektir. Sarımsak ve zencefil bu tarife leziz bir denge katar. Şarapta beklemiş armutlar sofistike bir dokunuş sağlarken, sağlıklı bir vegan protein kaynağı olan edameme de bambaşka bir renk katar.
Malzemeler
Salata için:
Tofu glaze işlemi için:
Tofu sosu için:
Ek malzemeler:
- 300 gr salata
- 70 gr tofu
- 70 gr armut
- 8 gr süsleme
Hazırlanış
Adım 1
Soğanları geniş bir tavada 5 dakika kadar, altın kahverengi olana kadar yağda kızartın. Sebze suyunu, Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ve biberi ekleyin.
Adım 2
Patatesleri soğanlara ekleyin ve 25 dakika pişirin.
Adım 3
Tofuyu patates nişastası ile bir torbaya koyun ve tofunun eşit şekilde kaplanması için sallayın.
Adım 4
Bir tavada yağı ısıtın. Tofuyu ekleyin ve her iki tarafını da hafif altın kahverengi olana kadar yaklaşık 10'ar dakika kızartın. Tofuyu kâğıt havlu serili bir tabağa koyun ve süzülmesini bekleyin.
Adım 5
Tofu için sosu hazırlayın: Kikkoman Less Salt Soy Sauce, agave şurubu, su, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsağı bir bardağa koyun ve iyice karıştırın.
Adım 6
Tofuyu kızarttıktan sonra, sosu tavaya dökün ve kaynatın. Tofuyu ekleyin ve tamamen kaplanana kadar karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Adım 7
Armutları küçük bir tencereye koyun, şarabı ve agave şurubunu ekleyin. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.
Adım 8
Yeşil fasulyeleri yıkayın ve temizleyin. Edamame ve patateslerle birlikte tavaya ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
Adım 9
Sebzeleri sırlanmış (glaze edilmiş) tofu ve şaraplı armutlarla birlikte bir tabakta servis edin. Doğranmış kırmızı damarlı kuzukulağı yapraklarıyla süsleyin.
Püf noktası:
Bu yemekte patatesin yerine tatlı patates, yeşil fasulyenin yerine ise bezelye kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1088
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet












