

Puttanesca soslu morina balığı
İlhamını İtalyan makarnası alla puttanesca’dan alan bu tarif, morina balığını puttanesca sosunda sunuyor. Bu tarifin sırrı, zengin ve ferahlatıcı lezzetiyle Kikkoman Ponzu Lemon.
Malzemeler
Sos için:
Kuskus için:
Balık için:
- Balık fileto, yaklaşık 160 gr
- Sos, yaklaşık 100 gr
- Kuskus, yaklaşık 110 gr
Hazırlanış
Adım 1
Soğanı ve sarmısağı zeytinyağıyla birlikte şeffaflaşana kadar bir tavada soteleyin. Kapari, ançuez, zeytin, domates püresi, Kikkoman Ponzu Lemon ve şekeri ekleyin.Orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
Adım 2
Sebze suyunu kaynatın, kuskusun üzerine dökün ve 10 dakika demlenmeye bırakın.
Adım 3
Salatalık, Kikkoman Ponzu Lemon ve zeytinyağını kuskusa ekleyin.
Adım 4
Balığı 160 gramlık parçalara bölün, unlayın ve kızdırılmış tavada, altın kahverengiye dönene kadar yağda kızartın.
Adım 5
Kuskus salatasını tabaklara yerleştirin, yanına sos ekleyin ve üzerine de balığı ekleyin. Maydonozla süsleyerek servis edin.
Püf noktası:
Balıkların tavaya yapışmasını engellemek için biraz un serpin.
Recept-ID: F1031
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet