

Pita ekmeğinde ponzulu hellim ve mantar şavurma
Asya ve Orta Doğu’nun lezzetleri bu enfes halloumi ve mantar şavurmada buluşuyor. İşte farkı yaratan detay: Şişteki malzemeler, Kikkoman Ponzu Lemon ile hazırlanan baharatlı bir marine sosunda bekletiliyor. Yanında lezzetli bir kırmızı lahana salatası, naneli ve limonlu humusla servis ediliyor.
Malzemeler
Pita için:
Şavurma şiş için:
Kırmızı lahana salatası için:
Sos için:
Ek olarak:
- Pita: Yaklaşık 150 gr
Şavurma şiş: Yaklaşık 100 gr
Sos: Yaklaşık 60 gr
Kırmızı lahana salatası: Yaklaşık 80 gr
Süslemeler: Yaklaşık 70 gr
Hazırlanış
Adım 1
Mayayı ve şekeri suda eritin. Tuz ve unu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar kısa bir süre yoğurun. Üstünü kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika bekletin. Hamuru biraz zeytinyağı ile yağlayın, birkaç kez katlayın ve başka bir 30 dakika daha bekletin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayın. Hamuru yaklaşık 150 gramlık porsiyonlara ayırın ve toplar haline getirin. Hamur toplarının tekrar yaklaşık 30 dakika kabarmasına izin verin. Topları içten dışa doğru ellerinizle yoğurun ve biraz un ekleyerek yassı ekmekler (yaklaşık 28 cm) şeklinde açın. Orta ısıda, biraz zeytinyağı ile tavada her iki tarafını 3-4 dakika kızartın. Hafifçe kahverengileşmeli, ancak yumuşak kalmalı. Aksi takdirde sarmak daha zor olur.
Adım 2
Hellimi ve mantarları Kikkoman Ponzu Lemon, akçaağaç şurubu, paprika tozu ve kimyonla en az 30 dakika marine edin. Ardından karışımı şişlere eşit şekilde dizin. Şişleri fırında yaklaşık 220 °C (fanlı) 10-15 dakika kahverengileşene kadar iyice pişirin veardından servis yapın.
Adım 3
Salata için, kırmızı lahanayı tuz, şeker, sirke ve zeytinyağı ile yoğurun.
Adım 4
Sos için, sarımsağı yoğurt, tahin ve limon suyuyla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Adım 5
Servis için, her pita ekmeğini yoğurt sosuyla kaplayın. Üzerine kırmızı lahana salatası, acı biberler ve domatesleri ekleyin. Üstüne bir şiş yerleştirin ve dereotu ile sumakla süsleyerek servis yapın.
Püf noktası:
Şişler, mutfak ekipmanlarına bağlı olarak, bir ızgara plakası üzerinde veya salamandra altında da rahatça hazırlanabilir. Kızartma işleminden sonra, pita ekmeğini saklamanın en iyi yolu, ekmekleri üst üste koyup üzerini bir mutfak beziyle kapatmaktır. Bez, ekmeğin kurumasını engellerken yumuşak kalmasını sağlar.
Recept-ID: F1067
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet