Pita ekmeğinde ponzulu hellim ve mantar şavurma
Pita ekmeğinde ponzulu hellim ve mantar şavurma

Pita ekmeğinde ponzulu hellim ve mantar şavurma

toplam süre45 dak.
15 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi
180 dak.waiting time

Asya ve Orta Doğu’nun lezzetleri bu enfes halloumi ve mantar şavurmada buluşuyor. İşte farkı yaratan detay: Şişteki malzemeler, Kikkoman Ponzu Lemon ile hazırlanan baharatlı bir marine sosunda bekletiliyor. Yanında lezzetli bir kırmızı lahana salatası, naneli ve limonlu humusla servis ediliyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Pita için:

900 gr
un (Tip 405)
600 ml
ılık su
20 gr
maya
10 gr
tuz
10 gr
şeker
100 ml
zeytinyağı

Şavurma şiş için:

700 gr
hellim, (Lokmalık parçalara kesilmiş - yyaklaşık 2 x 2 cm)
400 gr
mantar, (Karışık ve lokmalık parçalara kesilmiş - yaklaşık 2 x 2 cm)
50 ml
akçaağaç şurubu
5 gr
toz tatlı kırmızı biber
5 gr
toz kimyon

Kırmızı lahana salatası için:

800 gr
kırmızı lahana, (ince dilimlenmiş)
10 gr
tuz
15 gr
kahverengi şeker
50 ml
beyaz balsamik sirke
20 ml
zeytinyağı

Sos için:

1 
sarımsak, (ince rendelenmiş)
500 gr
yoğurt, (%10 yağlı)
100 gr
tahin
20 ml
limon suyu
5 gr
tuz
2 gr
karabiber

Ek olarak:

10 
dereotu, (kabaca koparılmış)
150 gr
acı biber, (turşu yapılmış)
400 gr
kiraz domates, (dörde bölünmüş)
100 gr
soğan, (Beyaz, halka halka doğranmış)
10 gr
sumak tozu
Alerjen içerikler:
Gluten, soya, susam, süt, sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
460 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Pita: Yaklaşık 150 gr
  • Şavurma şiş: Yaklaşık 100 gr

  • Sos: Yaklaşık 60 gr

  • Kırmızı lahana salatası: Yaklaşık 80 gr

  • Süslemeler: Yaklaşık 70 gr

Hazırlanış

Adım 1

Mayayı ve şekeri suda eritin. Tuz ve unu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar kısa bir süre yoğurun. Üstünü kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika bekletin. Hamuru biraz zeytinyağı ile yağlayın, birkaç kez katlayın ve başka bir 30 dakika daha bekletin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayın. Hamuru yaklaşık 150 gramlık porsiyonlara ayırın ve toplar haline getirin. Hamur toplarının tekrar yaklaşık 30 dakika kabarmasına izin verin. Topları içten dışa doğru ellerinizle yoğurun ve biraz un ekleyerek yassı ekmekler (yaklaşık 28 cm) şeklinde açın. Orta ısıda, biraz zeytinyağı ile tavada her iki tarafını 3-4 dakika kızartın. Hafifçe kahverengileşmeli, ancak yumuşak kalmalı. Aksi takdirde sarmak daha zor olur.

Adım 2

Hellimi ve mantarları Kikkoman Ponzu Lemon, akçaağaç şurubu, paprika tozu ve kimyonla en az 30 dakika marine edin. Ardından karışımı şişlere eşit şekilde dizin. Şişleri fırında yaklaşık 220 °C (fanlı) 10-15 dakika kahverengileşene kadar iyice pişirin veardından servis yapın.

Adım 3

Salata için, kırmızı lahanayı tuz, şeker, sirke ve zeytinyağı ile yoğurun.

Adım 4

Sos için, sarımsağı yoğurt, tahin ve limon suyuyla  karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Adım 5

Servis için, her pita ekmeğini yoğurt sosuyla kaplayın. Üzerine kırmızı lahana salatası, acı biberler ve domatesleri ekleyin. Üstüne bir şiş yerleştirin ve dereotu ile sumakla süsleyerek servis yapın.

Püf noktası:

Şişler, mutfak ekipmanlarına bağlı olarak, bir ızgara plakası üzerinde veya salamandra altında da rahatça hazırlanabilir. Kızartma işleminden sonra, pita ekmeğini saklamanın en iyi yolu, ekmekleri üst üste koyup üzerini bir mutfak beziyle kapatmaktır. Bez, ekmeğin kurumasını engellerken yumuşak kalmasını sağlar.

Recept-ID: F1067

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.