

Pilav eşliğinde bamyalı balkabaklı yahni
Eğer bamya bulamazsanız bu yemekte herhangi bir balkabağı kullanabilirsiniz. Yağda enginar da harika bir alternatif olur. Kikkoman Gluten free Soy Sauce’un lezzetlendirdiği bu tarif, pilavla birlikte servis edildiğinde besleyici ve doyurucu bir öğün seçeneklerinden biridir.
Malzemeler
Pilav için:
Yahni için:
Süsleme için:
- Yaklaşık 300 gr yahni
- Yaklaşık 100 gr pilav
Hazırlanış
Adım 1
Pirinci paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin.
Adım 2
Bamya kabuklarını yıkayın ve yaklaşık 1 dakika kaynar suda haşlayın. Ardından buzlu suda soğutun.
Adım 3
Soğan, sarımsak ve zencefili püre haline getirin.
Adım 4
Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve soğan-sarımsak püresini 2 dakika kızartın.
Adım 5
Aynı tavaya küp küp doğranmış balkabağını, nohutu, domates püresini ve Kikkoman Gluten Free Soy Sauce’u ekleyin. Hepsini birlikte yaklaşık 5 dakika kızartın. Hindistan cevizi sütünü, limon suyunu, karabiberi ve kimyonu ekleyin. Harissa ile tatlandırın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 15 dakika kaynatın. Son olarak bamyayı ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın.
Adım 6
Pilavla birlikte servis edin ve kişniş yapraklarıyla süsleyin.
Püf noktası:
Bu yemeği farklı pirinç çeşitleriyle, pide ekmeğiyle veya tortilla içerisinde dürüm olarak da servis edebilirsiniz.
Recept-ID: F1087
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet