

Patates püresi eşliğinde köfteli güveç
Küçüklerin doğum günü partileri veya ailece akşam yemekleri için bir klasik: Patates püreli köfteli güveç. Kikkoman Gluten free Soy Sauce ile zenginleştirilmiş sebzeli soslu lezzetli köfteler 7’den 70’e herkes için ideal bir ziyafet.
Malzemeler
Köfteler için:
Sos için:
Patates püresi için:
Patates püresi (Yaklaşık 100 gr)
Köfteler (Yaklaşık 100 gr)
Sebzeler (Yaklaşık 50 gr)
Sos (Yaklaşık 50 gr)
Hazırlanış
Adım 1
Köfteler: Soğanı düşük ateşte az yağda 2-3 dakika soteleyin. Soğanı kıyma, yumurta ve galeta unu ile karıştırın, ardından tuzla lezzetlendirin. Nemli ellerle yaklaşık 25 gr'lık toplar oluşturun ve orta ateşte az yağda her tarafı 2-3 dakika kızartın. Köfteleri tavadan çıkarın ve pişirme suyunu Kikkoman Gluten free Soy Sauce ile deglaze edin. Kremayı ekleyin ve kaynatın. Mısır nişastasıyla koyulaştırın. Köfteleri ekleyin ve sosta yaklaşık 10 dakika hafifçe kaynatın.
Adım 2
Bezelye ve havuçları tuzlu suda haşlayın. Servis yaparken sebzeleri porsiyonlar halinde sosa ekleyin ve kaynatın.
Adım 3
Patates püresi: Patatesleri küçük parçalara kesin ve bol tuzlu suda yaklaşık 30 dakika, çok yumuşayana kadar haşlayın. Süzün ve patates ezicisinden geçirin. Süt ve tereyağını kaynatın, tuz ve muskat ile tatlandırın ve patateslerin üzerine dökün. Pürüzsüz olana kadar karıştırın ve gerekirse biraz sütle tekrar ısıtın.
Adım 4
Köfteleri sos ve sebzelerle porsiyonlar halinde tekrar ısıtın ve patates püresi ile servis edin.
Püf noktası:
Bu leziz yemeği daha da çocuk dostu yapmak için kurabiye kalıpları kullanarak, havuçlardan küçük yıldızlar veya kalpler yapabilirsiniz.
Recept-ID: F1077
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet











