

Mango salsalı köfte
Kuzu ve dana kıymayla yapılan bu köfteler, mango salsa ve Kikkoman Teriyaki Marinade ile Tayland mutfağına göz kırpıyor.
Malzemeler
Köfte için:
Mango salsa için:
- 200 gr köfte (her biri yaklaşık 40 gram gelecek şekilde 5 parça)
- 100 gr salsa
Hazırlanış
Adım 1
Soğan, sarmısak, toz biber, kimyon, mercanköşk ve Kikkoman Teriyaki Marinade’i etle karıştırın. Her biri yaklaşık 45 gram gelecek şekilde, golf topu büyüklüğünde köfteler oluşturun. Hafifçe düzleştirin. Her iki tarafını da kahverengileşene kadar yaklaşık 2 dakika ızgarada pişirin.
Adım 2
Mango, soğan, kişniş ve acı biberi bir kaba koyun. Kikkoman Teriyaki Marinade ve yeşil limon suyu ile karıştırın.
Adım 3
Salsayı tabaklara bölüştürün ve köftelerle servis edin.
Püf noktası:
Tüm köftelerin eşit boyutta olması için, dondurma kepçesi de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1028
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet