

Kuskuslu ve Tempura Somonlu Poke Kasesi
"Poke" Hawaii dilinde "parçalara ayırmak" anlamına gelir. "Tempura" ise Japoncada derin yağda kızartılmış yemekleri kapsar. Bu kase; çıtır somonu, taze sebzeleri, kızarmış plantain meyvesini ve kuskusu bir araya getirerek bir taşla iki kuş vuruyor.
Malzemeler
Balık:
Salata:
Servis için:
Hazırlanış
Balık: Somonu doğrayın ve Kikkoman Poke Sosunda 5 dakika marine edin. Tempura unu ve suyu karıştırın. Somonu marine sosundan çıkarın, hamura bulayıp kızarana kadar derin yağda pişirin.
Salata: Kuskusu paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayın. Domatesleri ikiye bölün, biberleri şeritler halinde, salatalığı yarım ay şeklinde ve mangoyu küçük küpler halinde kesin. Muzları soyup her birini dört parçaya bölün ve kızartın. Mayonezi limon suyu ve kişniş ile karıştırın.
Servis için: Kuskusu kasenin dibine yerleştirin, üzerine sebzeleri, plantain meyvesini ve somon tempurayı dizin. Kişnişli mayonez karışımını ve Kikkoman Poke Sosunu üzerine dökün. Üzerine çörek otu ve frenk soğanı serpin.
Püf noktası
Recept-ID: F1020
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet