

Kore usulü leço
Bir Doğu Avrupa klasiği olan leço, Koreli pirinç noodle’larıyla buluştu. İşte sırrı: Bu tarif, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ile lezzetlendirildi. İçerisinde gluten yok ama bol miktarda lezzet ve aroma var.
Malzemeler
Sos için:
Noodle için:
Ek olarak:
- Pirinç noodle, yaklaşık 180 gr
- Sebzeli ve etli sos, yaklaşık 220 gr
Hazırlanış
Adım 1
Tavukları 2 cm x 2 cm olarak şekilde küçük parçalar halinde kesin ve geniş bir tavada, yağ ekleyerek yaklaşık 2 dakika boyunca kızartın. Soğanı, sarımsağı ve havucu ekleyin. Yaklaşık 2 dakika kızartın. Ardından biberleri ve mantarları ekleyin. 2 dakika daha kızartın. Son olarak domates püresi, pişirilmiş ve süzülmüş domates püresi, Kikkoman Gluten free Soy Sauce, şeker ve karabiberi de ekleyerek 10 dakika boyunca düşük ateşte kaynatın.
Adım 2
Bu esnada noodle’ları da tuzlu kaynar suda 3 dakika kadar pişirin ve ardından soğuk suya batırın.
Adım 3
Noodle’ları tabaklara iliştirin, üzerine sosu ekleyin. Susam ve kişnişle süsleyerek servis edin.
Püf noktası:
Pişirdikten sonra, noodle’ları soğuk suya batırın ve saklama esnasında birbirlerine yapışmalarını engellemek için yağ ile kaplayın.
Recept-ID: F1038
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet