Köri soslu çıtır mercimek topları
Köri soslu çıtır mercimek topları

Köri soslu çıtır mercimek topları

toplam süre 1 Sa
30 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Karşınızda, Kikkoman Ponzu Lemon ile zenginleştirilmiş lezzetli köri soslu çıtır mercimek topları. Çekirge gurmeler için gerçek bir keşif!

Malzemeler

10 porsiyon

Mercimek topları için:

500 gr
kırmızı mercimek
1 litre
sebze suyu
70 gr
soğan (Küp küp doğranmış)
150 gr
yumurta
5 gr
tatlı kırmızı biber tozu
5 gr
öğütülmüş kimyon
100 gr
glutensiz galeta unu

Sos için:

10 gr
tatlı köri tozu
5 gr
öğütülmüş zerdeçal
Bitkisel yağ
500 ml
Hindistan cevizi sütü
5 gr
mısır nişastası

Sebzeler için:

200 gr
şeker bezelyesi (Isırık büyüklüğünde kesilmiş)
200 gr
bebek mısır (Isırık büyüklüğünde kesilmiş)
200 gr
kırmızı biber (Isırık büyüklüğünde kesilmiş)

Ek olarak:

200 gr
basmati pirinci
Tereyağ
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, yumurta, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
270 g
Malzeme başına ağırlık:

Mercimek topları (Yaklaşık 120 gr) 
Sos (Yaklaşık 50 gr) 
Sebzeler (Yaklaşık 50 gr) 
Pilav (Yaklaşık 50 gr)

Hazırlanış

Adım 1

  1. Mercimek topları: Mercimekleri yıkayın ve paketindeki talimatlara göre sebze suyunda (yaklaşık 30 dakika) orta ateşte çok yumuşayana kadar pişirin. Süzün, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ekleyin ve buharlaşarak kurumasını bekleyin. Bu arada soğanları orta ateşte az yağda 4-5 dakika soteleyin. Mercimeklere ekleyin. Yumurta, kırmızı biber tozu, kimyon ve galeta ununu karıştırın. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Yaklaşık 40 gr’luk porsiyonlara bölün ve nemli ellerle top şekli verin. Kapağı kapatın ve soğutun. 

Derin yağda yaklaşık 170°C'de altın kahverengi olana kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın.

Adım 2

Sos: Köri ve zerdeçalı düşük ateşte az yağda yaklaşık 1 dakika soteleyin. Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve Kikkoman Ponzu Lemon ile tatlandırın. Mısır nişastasıyla istenen kıvama getirin.

Adım 3

Sebzeleri tuzlu suda blanch edin. Pirinci paketindeki talimatlara göre pişirin. Ardından bir parça tereyağıyla tavada tekrar ısıtın.

Adım 4

Servis yapmak için sebzeleri sosa ekleyin ve kaynatın. Her tabağa yaklaşık 50 gr sos ve 50 gr sebze koyun. Üzerine üç kızarmış mercimek topu yerleştirin ve yaklaşık 50 gr pilavla servis edin.

Püf noktası:

Tartmadan eşit boyutta toplar yapmak için küçük bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz. Galeta unu yerine, karışıma daha fazla yapı kazandırmak için kuskus da tercih edebilirsiniz. 

Recept-ID: F1079

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.