

Köri soslu çıtır mercimek topları
Karşınızda, Kikkoman Ponzu Lemon ile zenginleştirilmiş lezzetli köri soslu çıtır mercimek topları. Çekirge gurmeler için gerçek bir keşif!
Malzemeler
Mercimek topları için:
Sos için:
Sebzeler için:
Ek olarak:
Mercimek topları (Yaklaşık 120 gr)
Sos (Yaklaşık 50 gr)
Sebzeler (Yaklaşık 50 gr)
Pilav (Yaklaşık 50 gr)
Hazırlanış
Adım 1
- Mercimek topları: Mercimekleri yıkayın ve paketindeki talimatlara göre sebze suyunda (yaklaşık 30 dakika) orta ateşte çok yumuşayana kadar pişirin. Süzün, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ekleyin ve buharlaşarak kurumasını bekleyin. Bu arada soğanları orta ateşte az yağda 4-5 dakika soteleyin. Mercimeklere ekleyin. Yumurta, kırmızı biber tozu, kimyon ve galeta ununu karıştırın. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Yaklaşık 40 gr’luk porsiyonlara bölün ve nemli ellerle top şekli verin. Kapağı kapatın ve soğutun.
Derin yağda yaklaşık 170°C'de altın kahverengi olana kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın.
Adım 2
Sos: Köri ve zerdeçalı düşük ateşte az yağda yaklaşık 1 dakika soteleyin. Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve Kikkoman Ponzu Lemon ile tatlandırın. Mısır nişastasıyla istenen kıvama getirin.
Adım 3
Sebzeleri tuzlu suda blanch edin. Pirinci paketindeki talimatlara göre pişirin. Ardından bir parça tereyağıyla tavada tekrar ısıtın.
Adım 4
Servis yapmak için sebzeleri sosa ekleyin ve kaynatın. Her tabağa yaklaşık 50 gr sos ve 50 gr sebze koyun. Üzerine üç kızarmış mercimek topu yerleştirin ve yaklaşık 50 gr pilavla servis edin.
Püf noktası:
Tartmadan eşit boyutta toplar yapmak için küçük bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz. Galeta unu yerine, karışıma daha fazla yapı kazandırmak için kuskus da tercih edebilirsiniz.
Recept-ID: F1079
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet












