Kabak spagetti yuvasında çıtır somon
Kabak spagetti yuvasında çıtır somon

Kabak spagetti yuvasında çıtır somon

toplam süre 1 Sa
40 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Kim demiş çocuklar sebze sevmez diye? Çıtır çıtır somon ve Kikkoman Ponzu Lemonlu sosla sunulan bu rengârenk noodle’a bayılacaklar.

Malzemeler

10 porsiyon

Somon için:

300 gr
yumuşak tereyağı
60 gr
yumurta sarısı
50 gr
çıtır kızarmış soğan
5 gr
tuz
1 kg
derisi alınmış somon fileto

Sebzeli makarna için:

200 gr
karışık renkli havuç
100 gr
alabaş
200 gr
kabak
300 gr
spagetti
Kızartma için yağ

Sos için:

200 ml
sebze suyu
10 gr
mısır nişastası
200 gr
soğuk tereyağı
Alerjen içerikler:
Balık, soya, yumurta, gluten, kereviz, süt
Porsiyon başına ağırlık:
300 g
Malzeme başına ağırlık:

Erişte (Yaklaşık 90 gr)
Sebzeler (Yaklaşık 50 gr)
Somon (Yaklaşık 120 gr)
Sos (Yaklaşık 40 gr)

Hazırlanış

Adım 1

Somon kaplama: Tereyağını pürüzsüz olana kadar çırpın ve yavaş yavaş yumurta sarısını ekleyin. Kikkoman Panko ve çıtır kızarmış soğanları karıştırın. Tuz ile tatlandırın. Kabuğu iki yağlı kâğıt arasında yaklaşık 5 mm kalınlığında açın ve soğutun. Somon fileto’yu gerekirse temizleyin ve 90 gr porsiyonlar halinde kesin. Kaplamayı keskin bir bıçak veya büyük makas kullanarak somon parçalarına göre kesin.

Adım 2

Sos: Sebze suyu ve Kikkoman Ponzu Lemon'u kaynatın; ardından mısır nişastasıyla  hafifçe koyulaştırın. El blender’i kullanarak tereyağını küçük parçalar halinde karıştırın.

Adım 3

Spiralleştirici kullanarak havuç, alabaş ve kabakları sebzeli spagetti halinde kesin. Spagetti'yi paketteki talimatlara göre al dente olana kadar pişirin. Ardından pişmiş spagetti ve sebzeli spagettiyi bir sote tavasında biraz yağ ve makarna suyu ile birlikte 2-3 dakika, sebzeli erişte yumuşayıncaya kadar ancak hala şeklini koruyacak şekilde ısıtın. Somon fileto’larının üzerine kabuğu yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180°C'lik (fanlı) fırında yaklaşık 6 dakika pişirin. Gerekirse, kaplamayı ızgarada biraz daha kızartın. Somonun iç sıcaklığı en az 40°C olmalıdır.

Adım 4

Sebzeli makarnayı yuva şeklinde sarın ve tabağa yerleştirin. Sosu tekrar ısıtın ve gerekirse tekrar karıştırın. Somonu erişteler üzerine yerleştirin ve sosla servis edin.

Püf noktası:

Kaplama farklı aromalarla zenginleştirilebilir ve dondurucuda porsiyonlar halinde saklanabilir.

Recept-ID: F1075

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.