

Kabak spagetti yuvasında çıtır somon
Kim demiş çocuklar sebze sevmez diye? Çıtır çıtır somon ve Kikkoman Ponzu Lemonlu sosla sunulan bu rengârenk noodle’a bayılacaklar.
Malzemeler
Somon için:
Sebzeli makarna için:
Sos için:
Erişte (Yaklaşık 90 gr)
Sebzeler (Yaklaşık 50 gr)
Somon (Yaklaşık 120 gr)
Sos (Yaklaşık 40 gr)
Hazırlanış
Adım 1
Somon kaplama: Tereyağını pürüzsüz olana kadar çırpın ve yavaş yavaş yumurta sarısını ekleyin. Kikkoman Panko ve çıtır kızarmış soğanları karıştırın. Tuz ile tatlandırın. Kabuğu iki yağlı kâğıt arasında yaklaşık 5 mm kalınlığında açın ve soğutun. Somon fileto’yu gerekirse temizleyin ve 90 gr porsiyonlar halinde kesin. Kaplamayı keskin bir bıçak veya büyük makas kullanarak somon parçalarına göre kesin.
Adım 2
Sos: Sebze suyu ve Kikkoman Ponzu Lemon'u kaynatın; ardından mısır nişastasıyla hafifçe koyulaştırın. El blender’i kullanarak tereyağını küçük parçalar halinde karıştırın.
Adım 3
Spiralleştirici kullanarak havuç, alabaş ve kabakları sebzeli spagetti halinde kesin. Spagetti'yi paketteki talimatlara göre al dente olana kadar pişirin. Ardından pişmiş spagetti ve sebzeli spagettiyi bir sote tavasında biraz yağ ve makarna suyu ile birlikte 2-3 dakika, sebzeli erişte yumuşayıncaya kadar ancak hala şeklini koruyacak şekilde ısıtın. Somon fileto’larının üzerine kabuğu yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180°C'lik (fanlı) fırında yaklaşık 6 dakika pişirin. Gerekirse, kaplamayı ızgarada biraz daha kızartın. Somonun iç sıcaklığı en az 40°C olmalıdır.
Adım 4
Sebzeli makarnayı yuva şeklinde sarın ve tabağa yerleştirin. Sosu tekrar ısıtın ve gerekirse tekrar karıştırın. Somonu erişteler üzerine yerleştirin ve sosla servis edin.
Püf noktası:
Kaplama farklı aromalarla zenginleştirilebilir ve dondurucuda porsiyonlar halinde saklanabilir.
Recept-ID: F1075
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet












