Ispanaklı ve zeytinli tatlı patates muffin’leri
Ispanaklı ve zeytinli tatlı patates muffin’leri

Ispanaklı ve zeytinli tatlı patates muffin’leri

toplam süre 1 Sa 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi
1 Sa pişme süresi

Bu glutensiz tuzlu muffinler tek başına veya humus gibi sebzeli bir sosla mükemmel bir uyum sağlar. Kikkoman Soy Sauce, sebzelerin lezzetini artırarak çok daha nefis bir tat ortaya çıkarır.

Malzemeler

10 porsiyon

Muffinler için:

800 gr
çiğ darı
500 gr
tatlı patates, küp doğranmış
300 gr
soğan (İnce doğranmış)
50 ml
kanola yağı
200 gr
ıspanak
20 gr
doğranmış gr sarımsak
200 gr
öğütülmüş keten tohumu
200 gr
mısır nişastası
100 gr
kabak çekirdeği (Bir kısmını muffinlerin üzerine serpmek için ayırın)
200 gr
siyah zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş)
4 gr
toz biber
6 gr
taze çekilmiş karabiber

Ek olarak:

Kanola yağı (Muffin kalıplarını yağlamak için)
Alerjen içerikler:
6. Soya ve soya bazlı ürünler 7. Kuruyemişler
Porsiyon başına ağırlık:
340 g
Malzeme başına ağırlık:
  • 170 gr muffin (porsiyon başına x2)

Hazırlanış

Adım 1

Darıyı yıkayın ve paketindeki talimatlarına göre yaklaşık 20 dakika pişirin (Darı-su oranı 1:3)

Adım 2

Tatlı patatesleri yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın.

Adım 3

Soğanı kanola yağında yumuşayana kadar 5 dakika boyunca kavurun. Ispanak ve doğranmış sarımsağı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Kenara ayırın.

Adım 4

Soğutulmuş tatlı patatesleri ve pişmiş darıyı bir kapta birleştirin. Keten tohumu, mısır nişastası ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce ekleyin. Pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.

Adım 5

Hamura kabak çekirdeklerini ekleyin. Zeytinleri ve 3. adımdan kalan kavrulmuş ıspanakla soğanı hamura ilave edin. Toz biber ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın.

Adım 6

Muffin kalıplarını yağlayın ve hamuru kalıplara eşit şekilde paylaştırın. Üzerine kenara ayırdığınız kabak çekirdeklerini serpin ve 180°C'de yaklaşık 40 dakika pişirin.

Adım 7

Muffin’leri kalıptan çıkarın ve tabaklarda servis edin (Porsiyon başına iki adet).

Püf noktası:

Eşsiz bir umami lezzet için, darıyı pişirmek için kullandığınız suya bir miktar Kikkoman Gluten free Soy Sauce ekleyin.

Recept-ID: F1083

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.