

Ispanaklı ve zeytinli tatlı patates muffin’leri
Bu glutensiz tuzlu muffinler tek başına veya humus gibi sebzeli bir sosla mükemmel bir uyum sağlar. Kikkoman Soy Sauce, sebzelerin lezzetini artırarak çok daha nefis bir tat ortaya çıkarır.
Malzemeler
Muffinler için:
Ek olarak:
- 170 gr muffin (porsiyon başına x2)
Hazırlanış
Adım 1
Darıyı yıkayın ve paketindeki talimatlarına göre yaklaşık 20 dakika pişirin (Darı-su oranı 1:3)
Adım 2
Tatlı patatesleri yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın.
Adım 3
Soğanı kanola yağında yumuşayana kadar 5 dakika boyunca kavurun. Ispanak ve doğranmış sarımsağı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Kenara ayırın.
Adım 4
Soğutulmuş tatlı patatesleri ve pişmiş darıyı bir kapta birleştirin. Keten tohumu, mısır nişastası ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce ekleyin. Pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
Adım 5
Hamura kabak çekirdeklerini ekleyin. Zeytinleri ve 3. adımdan kalan kavrulmuş ıspanakla soğanı hamura ilave edin. Toz biber ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın.
Adım 6
Muffin kalıplarını yağlayın ve hamuru kalıplara eşit şekilde paylaştırın. Üzerine kenara ayırdığınız kabak çekirdeklerini serpin ve 180°C'de yaklaşık 40 dakika pişirin.
Adım 7
Muffin’leri kalıptan çıkarın ve tabaklarda servis edin (Porsiyon başına iki adet).
Püf noktası:
Eşsiz bir umami lezzet için, darıyı pişirmek için kullandığınız suya bir miktar Kikkoman Gluten free Soy Sauce ekleyin.
Recept-ID: F1083
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet












