

Gudeg Jogja: Endonezya Usulü Jackfruit Yahnisi
Jackfruit vejetaryen mutfağının en ünlü malzemelerindendir ve inanılmaz derecede kullanışlıdır. Bu egzotik vejetaryen güveç, limon otu ve çay ile harmanlanmıştır. Hafif asidik Kikkoman Ponzu Limonlu ise tarifin özgün tadını mükemmelleştirir.
Malzemeler
Yahni:
Servis için:
Hazırlanış
Yahni: Kök havlıcanı, limon otunu, palmiye şekerini, kişniş tohumunu, arpacık soğanını ve kanola yağını karıştırarak macun haline getirin. Macunu 3 dakika soteleyin ve hindistan cevizi sütü ekleyerek kaynatın. Ardından karışıma çay poşetlerini ekleyin ve 1 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Çay poşetlerini çıkardıktan sonra süzülmüş jackfruit ve kaffir lime yapraklarını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatarak sosu yoğunlaştırın. Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyerek tatlandırın.
Servis için: Yahniyi yarım yumurta, doğranmış kişniş ve arzu ederseniz pilavla servis edin.
Püf noktası
Recept-ID: F1013
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet