Gudeg Jogja: Endonezya Usulü Jackfruit Yahnisi
Gudeg Jogja: Endonezya Usulü Jackfruit Yahnisi

Gudeg Jogja: Endonezya Usulü Jackfruit Yahnisi

toplam süre20 dak.

Jackfruit vejetaryen mutfağının en ünlü malzemelerindendir ve inanılmaz derecede kullanışlıdır. Bu egzotik vejetaryen güveç, limon otu ve çay ile harmanlanmıştır. Hafif asidik Kikkoman Ponzu Limonlu ise tarifin özgün tadını mükemmelleştirir.

Malzemeler

10 porsiyon

Yahni:

1 ½ kg
salamura jackfruit
50 gr
kök havlıcan
150 gr
limon otu
50 gr
palmiye şekeri
1 avuç
kaffir lime yaprağı
1 yemek kaşığı
kişniş tohumu
2 litre
hindistan cevizi sütü
300 gr
arpacık soğanı
10 
poşet Earl Grey çayı
100 ml
kanola yağıv

Servis için:

10 
adet haşlanmış, ikiye bölünmüş yumurta
4 tatlı kaşığı
doğranmış taze kişniş
Tercihe bağlı: pilav

Hazırlanış

Yahni: Kök havlıcanı, limon otunu, palmiye şekerini, kişniş tohumunu, arpacık soğanını ve kanola yağını karıştırarak macun haline getirin. Macunu 3 dakika soteleyin ve hindistan cevizi sütü ekleyerek kaynatın. Ardından karışıma çay poşetlerini ekleyin ve 1 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Çay poşetlerini çıkardıktan sonra süzülmüş jackfruit ve kaffir lime yapraklarını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatarak sosu yoğunlaştırın. Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyerek tatlandırın.

Servis için: Yahniyi yarım yumurta, doğranmış kişniş ve arzu ederseniz pilavla servis edin.

Püf noktası

Recept-ID: F1013

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.