Fasulye ve bezelyeli kabak cannelloni
Fasulye ve bezelyeli kabak cannelloni

Fasulye ve bezelyeli kabak cannelloni

toplam süre 1 Sa
30 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Bu rulolar kabak veya salatalık ile yapılabilir. Hafif ve dengeli bir aperatif veya salata alternatifidir. Kikkoman Soy Sauce tuzlu notaları güçlendirken, bu tarife bambaşka bir lezzet katıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Cannelloni için:

500 gr
kabak
300 gr
uzun salatalık
250 gr
roka salatası
50 gr
filizler (Örn. bezelye filizleri, turp filizleri, brokoli filizleri)
50 gr
siyah zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş)
50 gr
dilimlenmiş turp

Ezme için:

240 gr
süzülmüş konserve kırmızı fasulye
20 ml
zeytinyağı
20 gr
tahin ezmesi
3 gr
sarımsak
20 ml
limon suyu
2 gr
çekilmiş karabiber

Salsa için:

100 gr
suyu süzülmüş güneşte kurutulmuş domates
560 gr
olgun domates (Yıkanmış ve dörde bölünmüş)
10 ml
zeytinyağı
3 gr
sarımsak
5 gr
kuru kekik
2 gr
rendelenmiş limon kabuğu
2 gr
çekilmiş karabiber
Alerjen içerikler:
6. Soya ve soya bazlı ürünler 11. Susam ve susam bazlı ürünler
Porsiyon başına ağırlık:
115 g
Malzeme başına ağırlık:
  • 70 gr cannelloni
  • 30 gr fasulye ezmesi
  • 15 gr garnitür

Hazırlanış

Adım 1

Kabak ve salatalıkları bir sebze soyacağıyla ince şeritler halinde kesin.

Adım 2

Fasulyeleri bir blender haznesine koyun. Zeytinyağı, tahin, Kikkoman Gluten free Soy Sauce, sarımsak, limon suyu ve karabiber ekleyin. Püre kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.

Adım 3

Tüm salsa malzemelerini püre kıvamına gelene kadar karıştırın.

Adım 4

1-2 dilim kabağı yan yana yerleştirin ve üzerine boylamasına 2-3 dilim salatalık yerleştirin. Hazırlanmış fasulye ezmesini dilimlerin üzerine yayın, yıkanmış roka yaprağı (veya isterseniz filizleri) ekleyin ve rulo haline getirin.

Adım 5

Salsayı bir tabağa yayın ve üzerine cannelloni’yi yerleştirin. Dilimlenmiş turp, zeytin ve filizlerle süsleyin.

Püf noktası:

Cannelloni, fasulye ezmesi veya humusla doldurulabilir. Farklı renklerde humus dolguları kullanarak canlı bir etki elde edebilirsiniz.

Bu sebze ruloları dikey yığınlar halinde veya daha büyük porsiyonlarda tek tek servis edildiğinde zarif görünür. 

Lezzeti artırmak için kabaklar rulo haline getirilmeden önce ızgarada pişirilebilir. Kabak yerine önceden ızgarada pişirilmiş ve yağda marine edilmiş patlıcan da  kullanılabilir.

Recept-ID: F1080

PDF formatında tarif

PDF indir

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.