

Domates ve yabani ot salatası eşliğinde, teriyaki soslu ahtapot taco
Taco’yu her şekilde çok seviyoruz! Bugün, Kikkoman Teriyaki Glaze ile kaplanmış teriyaki ahtapot, lezzetli domates kompostosu ve yabani ot salatası ile servis ediyoruz.
Malzemeler
Domates kompostosu için:
Ahtapot İçin:
Ek olarak:
- Tortilla: Yaklaşık 50 gr
- Domates kompostosu: Yaklaşık 60 gr
- Soğan halkaları: Yaklaşık 10 gr
- Ahtapot: Yaklaşık 120 gr
- Mayonez: Yaklaşık 10 gr
Hazırlanış
Adım 1
Zencefil, sirke ve elma suyunu, arpacık soğanları ile orta ateşte yaklaşık yarıya kadar çekene kadar pişirin. Mısır nişastasını biraz suyla karıştırın ve soğanları koyulaştırmak için kullanın. Soğanları soğumaya bırakın, ardından doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve Tabasco ile iyice tatlandırın.
Adım 2
Ahtapotu yaklaşık 20 gramlık parçalara kesin. Her bir şişe üç parça ahtapot takın ve 2-3 dakika ızgara yapın. Kikkoman Teriyaki Glaze ile sürekli olarak fırçalayın. Yeşil limon kabuğu rendesini mayonezle karıştırın ve bir sıkma torbasına doldurun.
Adım 3
Servis yapmadan önce, paket talimatlarına göre her porsiyon için iki tortilla ekmeği hazırlayın. Ekmeklerin üzerine domates kompostosu, soğan halkaları, marul ve bir ahtapot şişi ekleyin. Üzerine yeşil limon mayonezini zigzag şeklinde gezdirin ve servis yapın.
Püf noktası:
Ahtapot şişlerini fırında yüksek ısıda da kızartabilirsiniz.
Recept-ID: F1073
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet