

Çıtır kırmızı fasulye, tatlı mısır ve biberli Taquito
Bu Meksika usulü sebzeli aperatif için mini tortilla ekmekleri doldurulur, çıtır çıtır olana kadar pişirilip meyveli ve baharatlı bir salsa ile servis edilir. Soya sosu, kavrulmuş susam yağı, limon ve acı bibere ek olarak Kikkoman Poke Sos, bu aperatifin lezzetini ikiye katlar.
Malzemeler
İç harcı:
Salsa:
Hazırlanış
İç harcı: Soğan ve sarımsağı ince ince, biberleri küp küp doğrayıp hepsini sıvı yağda kızartın. Tofuyu ince ince ufalayıp sebzelere ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Kikkoman Poke Sos, süzülmüş fasulye, mısır, kimyon ve doğranmış domatesleri ilave edip 10 dakika pişirin.
Taquito: Tortillaları avuç içi büyüklüğünde dikdörtgenler halinde kesip hazırladığınız iç harç ve medar peyniri ile doldurun. Rulo yapıp, bir fırın tepsisine yan yana yerleştirin ve 200 derece fırında yaklaşık 5 dakika, altın rengi olana kadar pişirin.
Salsa: Avokadoyu küp küp doğrayın, jalapeño, kişniş ve soğanı ince ince kıyın. Domateslerin çekirdeklerini çıkarın ve avokado ile aynı büyüklükte küpler halinde kesin. Hepsini Kikkoman Poke Sos ve limon suyu ile karıştırın.
Servis için: Taquitoları bir tabağa dizin ve salsa ile süsleyin.
Püf noktası
Recept-ID: F1022
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet