Baharatlı patates ve lahana salatası eşliğinde teriyaki soslu tavuk kanat
Baharatlı patates ve lahana salatası eşliğinde teriyaki soslu tavuk kanat

Baharatlı patates ve lahana salatası eşliğinde teriyaki soslu tavuk kanat

Bu leziz Amerikan klasiği, maç izlerken vazgeçilmeziniz olacak! Buffalo kanatlarına Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki ile Japon dokunuşu ekliyoruz. Yanında baharatlı patates dilimleri, renkli coleslaw salatası ve kremalı sosla lezzeti katlıyoruz.

Malzemeler

10 porsiyon

Tavuk kanatları için:

500 ml
ayran
10 gr
sarımsak tozu
10 gr
paprika tozu
15 gr
tuz
5 gr
çekilmiş karabiber
3 ½ kg
tavuk kanadı
400 gr
buğday unu (tip 405)
200 gr
mısır nişastası
2 litre
sıvı yağ (kızartmak için)
10 ml
TABASCO®

Lahana salatası için:

200 gr
kırmızı lahana (Şeritler halinde doğranmış)
200 gr
havuç (Şeritler halinde doğranmış)
200 gr
rezene (Şeritler halinde doğranmış)
200 gr
kereviz (Şeritler halinde doğranmış)
100 gr
elma (Şeritler halinde doğranmış)
15 gr
tuz
30 gr
şeker
20 ml
susam yağı
60 ml
limon suyu

Elma patates için:

1,2 kg
bebek patates (Kabuklu, yıkanmış ve dörde bölünmüş)
4 gr
sarımsak (ince rendelenmiş)
12 gr
tuz
30 ml
sebze yağı
20 gr
pul biber
Deniz tuzu taneleri

Sos için:

300 gr
mayonez
300 gr
yoğurt ( %10 yağlı)
20 gr
doğranmış dereotu
20 gr
doğranmış Frenk maydonozu, doğranmış
20 gr
doğranmış kişniş, doğranmış
50 gr
arpacık soğanı (ince doğranmış)
Tuz
Karabiber
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, süt, yumurta, hardal, sülfitler, kereviz, susam
Porsiyon başına ağırlık:
560 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Tavuk kanat: Yaklaşık 300 gr (kemikler dahil)
  • Elma patates: Yaklaşık 100 gr
  • Lahana salatası: Yaklaşık 90 gr
  • Sos: Yaklaşık 70 gr

Hazırlanış

Adım 1

Ayranı baharatlarla karıştırarak bir marinasyon hazırlayın. Tavuk kanatlarını yıkayın ve kurulayın. Ardından en az 1 saat marine edin. Un ve mısır nişastasını karıştırın. Kanatları marinasyondan çıkarın ve un karışımına bulayın. Yağı yaklaşık 170 °C'ye ısıtın ve kanatları parti parti yaklaşık 7 dakika, altın rengi olana kadar kızartın. Kızarmış kanatları bir kaba alıp Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki ve Tabasco ile karıştırın.

Adım 2

Lahana salatası için, sebzeleri ve elmayı bir kasede karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyin ve iyice yoğurun. Susam yağı ve limonla karıştırıp servise kadar soğutun. Servis yapmadan önce bir süzgeçte süzün.

Adım 3

Patatesleri, sarımsak, tuz ve yağ ile karıştırın. Hepsini bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın ve önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 °C'de yaklaşık 25 dakika, kıtırlaşana kadar pişirin. Pul biber ve deniz tuzu taneleriyle tatlandırın.

Adım 4

Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve servis yapana kadar bir kenara alın.

Adım 5

Her tabağa 7 kanat (300 gram) yerleştirip, patates dilimleri, lahana salatası ve sosla servis edin.

Püf noktası:

Klasik tavuk kanadı tarifinde, kanatlar acı sos ve tereyağda karıştırılır. Bizim alternatifimiz daha tatlı ve daha az acı. Ancak acı seviyesini Tabasco miktarını değiştirecek kolayca ayarlayabilirsiniz! 
Kanatları da önceden kızartabilir, ardından istenilen renge gelene kadar tekrar pişirebilirsiniz. Mükemmel yumuşaklık için kemik kısmının en az 85 °C'ye ulaşmasına dikkat edin!

Recept-ID: F1072

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.