

Baharatlı patates ve lahana salatası eşliğinde teriyaki soslu tavuk kanat
Bu leziz Amerikan klasiği, maç izlerken vazgeçilmeziniz olacak! Buffalo kanatlarına Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki ile Japon dokunuşu ekliyoruz. Yanında baharatlı patates dilimleri, renkli coleslaw salatası ve kremalı sosla lezzeti katlıyoruz.
Malzemeler
Tavuk kanatları için:
Lahana salatası için:
Elma patates için:
Sos için:
- Tavuk kanat: Yaklaşık 300 gr (kemikler dahil)
- Elma patates: Yaklaşık 100 gr
- Lahana salatası: Yaklaşık 90 gr
- Sos: Yaklaşık 70 gr
Hazırlanış
Adım 1
Ayranı baharatlarla karıştırarak bir marinasyon hazırlayın. Tavuk kanatlarını yıkayın ve kurulayın. Ardından en az 1 saat marine edin. Un ve mısır nişastasını karıştırın. Kanatları marinasyondan çıkarın ve un karışımına bulayın. Yağı yaklaşık 170 °C'ye ısıtın ve kanatları parti parti yaklaşık 7 dakika, altın rengi olana kadar kızartın. Kızarmış kanatları bir kaba alıp Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki ve Tabasco ile karıştırın.
Adım 2
Lahana salatası için, sebzeleri ve elmayı bir kasede karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyin ve iyice yoğurun. Susam yağı ve limonla karıştırıp servise kadar soğutun. Servis yapmadan önce bir süzgeçte süzün.
Adım 3
Patatesleri, sarımsak, tuz ve yağ ile karıştırın. Hepsini bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın ve önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 °C'de yaklaşık 25 dakika, kıtırlaşana kadar pişirin. Pul biber ve deniz tuzu taneleriyle tatlandırın.
Adım 4
Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve servis yapana kadar bir kenara alın.
Adım 5
Her tabağa 7 kanat (300 gram) yerleştirip, patates dilimleri, lahana salatası ve sosla servis edin.
Püf noktası:
Klasik tavuk kanadı tarifinde, kanatlar acı sos ve tereyağda karıştırılır. Bizim alternatifimiz daha tatlı ve daha az acı. Ancak acı seviyesini Tabasco miktarını değiştirecek kolayca ayarlayabilirsiniz!
Kanatları da önceden kızartabilir, ardından istenilen renge gelene kadar tekrar pişirebilirsiniz. Mükemmel yumuşaklık için kemik kısmının en az 85 °C'ye ulaşmasına dikkat edin!
Recept-ID: F1072
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet