

Baharatlı Kızarmış Tavuk Topları
Hızlı, çıtır çıtır ve enfes: Mis kokulu baharatlar ve derin yağda kızartılmış Tayland fesleğeniyle hazırlanan bu leziz tavuk atıştırmalığı, tatlı ve acı lezzetini Kikkoman Teriyaki Marine sosa borçlu.
Malzemeler
Tavuk:
Paneleme:
Baharatlar:
Hazırlanış
Tavuk: Tavuğu parçalara ayırıp bir kaseye alın. Üzerine sarımsak, beş baharat karışımı, Kikkoman Teriyaki Marine sos, domates salçası ve pirinç şarabını ekleyip iyice karıştırın. En az 1 saat marine edin.
Paneleme ve baharatlar: Baharatları kuruyken kavurun, ardından öğüterek toz haline getirin veya havanda dövün. Tayland fesleğenini doğrayın. Tavuğu marineden çıkarın ve süzün. Üzerine yumurta akı ve nişastayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra galeta ununa bulayın ve kızarana kadar pişirin. Sonra fesleğen yapraklarını çıtır olana kadar kızartın.
Servis için: Kızarmış tavuğun üzerine baharat karışımını ve çıtır fesleğeni serpin.
Püf noktası
Recept-ID: F1008
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet