

Asya usulü yengeç etli bao ekmekleri
Avrupa'da ünlü restoranların neredeyse tamamının ilgisini çeken bu buharda pişirilen Çin ekmekleri, sulu yengeç etiyle dolu. Ev yapımı hoisin sosu ile servis edilen bu ekmeklerin lezzetine doyum yok!
Malzemeler
Hamur:
İç harcı:
Hoisin sos:
Hazırlanış
Hamur: Bir kapta maya ve şekeri 37 derece suda eritin. Üzerine unu ekleyip hamur pürüzsüz ve elastik olana kadar 10 dakika yoğurun. Üzerini streç filmle kapatın ve 40 dakika boyunca ılık bir yerde kabarmaya bırakın.
İç harcı: Yengeç etini süzüp üzerine kişniş, frenk soğanı ve zencefili ekleyin. Ardından istiridye sosu, limon suyu ve susam tohumlarını da ekleyin.
Hoisin Sos: Kikkoman Az Tuzlu Soya Sosunu ve pirinç sirkesini kısık ateşte ısıtın. Ardından içine kahverengi şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Daha sonra ateşten alıp içine sriracha, sarımsak, fıstık ezmesi ve karabiber ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Bao Ekmekleri: Çalışma tezgahına un serpip kabaran hamuru yüzeye aktarın ve tekrar yoğurun. Hamuru bir parmak kalınlığında açın ve 10 cm çapında daireler kesin. İç malzemeyi kestiğiniz hamurların ortasına yerleştirip hamuru küçük toplar halinde yuvarlayın. Hazırladığınız her ekmeğin altına küçük bir parça pişirme kağıdı yerleştirip bambu sepet veya buharlı pişiricide 4 dakika buharda pişirin.
Servis için: Hoisin sosu ayrı bir kaseye dökün ve buharda pişirilmiş bao ekmekleriyle birlikte servis edin.
Püf noktası
Recept-ID: F1005
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet