

Ananas ve liçi ile alabalık tempura
Bu çıtır balık tarifinde meyve aroması iştah açıcı lezzetlerle bir araya geliyor. Kikkoman Poke Sauce, liçi ve baharatlı sos eşliğinde tadına varacağınız, Kikkoman Panko sayesinde çıtır çıtır, enfes bir öneri.
Malzemeler
Balık için:
Yan ürünler için:
- Balık (her biri 75 gr olacak şekilde 2 şiş; yaklaşık 150 gr)
- Pirinç ve kinoa (yaklaşık 120 gr)
- Meyve ve sebze (yaklaşık 130 gr)
- Ek malzemeler (yaklaşık 30 gr)
Hazırlanış
Adım 1
Balık şeritlerini bir kaba alın ve Kikkoman Sauce for Poke Bowl ‘da 5 dakika boyunca marine edin. Ardından marine edilmiş şeritleri şişlerin üzerine zigzag şeklinde geçirin.
Adım 2
Tempurayı, tuzu ve soğuk suyu pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Balık şişleri bu tempura karışımına daldırın, ardından Kikkoman Panko ile kaplayın. 175 °C’de 5 dakika boyunca altın kahverengiye dönene kadar kızgın yağda kızartın.
Adım 3
Kinoayı pilavla karıştırın ve kaplara bölüştürün. Ananas, liçi, salatalık ve filizleri yerleştirin. Üzerine balık şişleri ekleyin ve Kikkoman Sauce for Poke s ile lezzetlendirin. Kişniş, limon dilimleri ve susamla süsleyerek servis yapın
Püf noktası:
En iyi sonucu elde etmek için filetoları uzunlamasına ikiye bölün. Bu size şiş başına bir şerit verir. Tempura isteğe göre baharatlarla da tatlandırılabilir.
Recept-ID: F1046
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet