

Alabalık, biber ve badem eşliğinde haluski
Bu tarif köklerini Doğu Avrupa’dan alıyor. Patates spaetzle’ı Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki ile buluşturuyoruz. Sonuç aromatik, tatlı ve baharatlı bir lezzet.
Malzemeler
Haluski için:
Sos için:
Ek olarak:
- Haluski, yaklaşık 160 gr
- Sebze, balık ve sos - yaklaşık 240 gr
Hazırlanış
Adım 1
Patatesleri ince ince doğrayın, suyunu sıkın. Ardından un ve tuzla karıştırın. Yumurtaları çırpın ve karıştırın.
Adım 2
Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Karışımı iri delikli bir spaetzle aparatından geçirin, parçaları kaynar suya atın ve 1 dakika pişirin. Haluski’ler pişince yüzeye çıkacak. Onları sudan alın ve bir kaba yerleştirin.
Adım 3
Sade yağı bir tavada eritin ve soğan şeritlerini altın kahverengi olana kadar 3 dakika kızartın. Kırmızı biberleri ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika daha kızartın. Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki ile deglaze edin, ardından alabalık parçalarını ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.
Adım 4
Haluski’leri tabaklara bölüştürün ve balık sosunu dökün. File badem ve frenk soğanıyla birlikte servis edin.
Püf noktası:
Saklarken birbirine yapışmalarını önlemek için, pişirdikten sonra haluski'lere yağ gezdirin.
Recept-ID: F1034
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet