

Ağır ateşte pişirilmiş dana eti eşliğinde langos
Langos’a Noel pazarlarından aşina olabilirsiniz. Bu tarifte, langos’u krema ve peynirle yeniden yorumluyoruz. Üstelik Kikkoman Less Salt Soy Sauce, leziz et sosuna Asya dokunuşunda bulunuyor.
Malzemeler
Langos için:
Et sosu için:
Süsleme için:
- Derin yağda pişirilmiş langos, yaklaşık 110 gr
- Sos, yaklaşık 170 gr
- Süsleme, yaklaşık 20 gr
Hazırlanış
Adım 1
Buğday unu, kuru maya ve şekeri karıştırma kabında karıştırın. Ilık sütü ekleyin (35 °C) ve hamur yoğurma makinesinde 5 dakika boyunca yoğurun. Hamurun üzerini kaplayın ve ılık bir yerde 40 dakika dinlendirin.
Adım 2
Bu esnada, soğan, zencefil ve sarımsağı bir tavada 2 dakika boyunca yağda soteleyin. Yıldız anasonu, tarçın çubuklarını ve dana kıymayı da ekleyin. 5 dakika boyunca devamlı karıştırarak pişirin. Shaoxing pirinç şarabı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, domates püresi, su ve mısır ununu ekleyin. Orta ateşte 40 dakika boyunca pişirin. Yıldız anasonları ve tarçın çubuklarını çıkarın.
Adım 3
Hamuru, her biri yaklaşık 110 gramlık 10 eşit parçaya (yaklaşık uzunluğu 14 cm, genişliği 7 cm) bölün. Köşeleriden 1 cm kadar bastırın. Üzerini kapatın ve hamuru 20 dakika daha dinlendirin.
Adım 4
Yağı kızartma tavasında ya da derin kızartma işlemi için fritözde 175 C° ‘ye getirin. Hamurun iki tarafını da yaklaşık 3’er dakika kızartın. Langos'u bir tabağa alın, dana sosuyla doldurun ve salatalıkla süsleyin.
Püf noktası:
Daha çok ufalanması için, kıymayı çırpma teliyle karıştırın.
Recept-ID: F1037
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet