Ağır ateşte pişirilmiş dana eti eşliğinde langos
Ağır ateşte pişirilmiş dana eti eşliğinde langos

Ağır ateşte pişirilmiş dana eti eşliğinde langos

toplam süre73 dak.
30 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi

Langos’a Noel pazarlarından aşina olabilirsiniz. Bu tarifte, langos’u krema ve peynirle yeniden yorumluyoruz. Üstelik Kikkoman Less Salt Soy Sauce, leziz et sosuna Asya dokunuşunda bulunuyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Langos için:

700 gr
buğday unu (tip 550)
10 gr
kuru maya
20 gr
şeker
400 ml
süt
5 gr
tuz
Kızartma yağı

Et sosu için:

400 gr
kuru soğan (küp küp doğranmış)
25 gr
zencefil (ince doğranmış)
25 gr
sarmısak (ince doğranmış)
80 ml
kolza yağı
1 kg
dana kıyma
5 
yıldız anason
3 
tarçın çubuğu
250 ml
Shaoxing pirinç şarabı ya da alternatif olarak şeri
100 gr
domates püresi
150 ml
su
50 gr
mısır unu

Süsleme için:

200 gr
salatalık (yarım ay şeklinde kesilmiş)
10 gr
frenks soğanı (ince doğranmış)
10 gr
kavrulmuş beyaz susam
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, süt, susam
Porsiyon başına ağırlık:
300 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Derin yağda pişirilmiş langos, yaklaşık 110 gr
  • Sos, yaklaşık 170 gr
  • Süsleme, yaklaşık 20 gr

Hazırlanış

Adım 1

Buğday unu, kuru maya ve şekeri karıştırma kabında karıştırın. Ilık sütü ekleyin (35 °C) ve hamur yoğurma makinesinde 5 dakika boyunca yoğurun. Hamurun üzerini kaplayın ve ılık bir yerde 40 dakika dinlendirin.

Adım 2

Bu esnada, soğan, zencefil ve sarımsağı bir tavada 2 dakika boyunca yağda soteleyin. Yıldız anasonu, tarçın çubuklarını ve dana kıymayı da ekleyin. 5 dakika boyunca devamlı karıştırarak pişirin. Shaoxing pirinç şarabı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, domates püresi, su ve mısır ununu ekleyin. Orta ateşte 40 dakika boyunca pişirin. Yıldız anasonları ve tarçın çubuklarını çıkarın.

Adım 3

Hamuru, her biri yaklaşık 110 gramlık 10 eşit parçaya (yaklaşık uzunluğu 14 cm, genişliği 7 cm) bölün. Köşeleriden 1 cm kadar bastırın. Üzerini kapatın ve hamuru 20 dakika daha dinlendirin.

Adım 4

Yağı kızartma tavasında ya da derin kızartma işlemi için fritözde 175 C° ‘ye getirin. Hamurun iki tarafını da yaklaşık 3’er dakika kızartın. Langos'u bir tabağa alın, dana sosuyla doldurun ve salatalıkla süsleyin.

Püf noktası:

Daha çok ufalanması için, kıymayı çırpma teliyle karıştırın.

Recept-ID: F1037

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.