

Acılı ponzu sosu ile patlıcan piccata
Bu İtalyan klasiğini vejetaryen bir füzyon şaheserine dönüştürdük: Acılı Ponzu salatalıklı vinaigrette ile patlıcan piccata. Tabii bir de mükemmel bir lezzet dengesi sağlayan Kikkoman Ponzu Lemon…
Malzemeler
Patlıcanlar için:
Fasulye kreması için:
Vinaigrette için:
Ek olarak:
Patlıcan: Yaklaşık 150 gr
Fasulye kreması: Yaklaşık 120 gr
Vinaigrette: Yaklaşık 80 gr
Roka salatası: Yaklaşık 10 gr
Hazırlanış
Adım 1
Patlıcan dilimlerini hafifçe tuz ve şekerle tatlandırın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Kişi başına 3 dilim olacak şekilde ayarlayın.
Adım 2
Limon kabuğu rendesini, limon suyunu, fasulyeleri, sarımsağı ve kaju yağını tuz ve zeytinyağıyla pürüzsüz bir krem haline getirin.
Adım 3
Salatalık, arpacık soğanı, acı biber ve zencefili hardal, bal ve Kikkoman Ponzu Lemon ile karıştırın. Zeytinyağını yavaşça ekleyip bir emülsiyon oluşturun. Ardından taze soğanları ekleyin.
Adım 4
Patlıcan dilimlerini mutfak kâğıdı ile kurulayın. Yumurtaları çırpın. Kikkoman Panko’yu paprika tozu ile karıştırın. Patlıcan dilimlerini unla kaplayın, sonra yumurtaya batırın ve son olarak Kikkoman Panko ile kaplayın. Yağı bir tavada yaklaşık 175 °C'ye ısıtın ve patlıcan dilimlerini altın rengini alana kadar kızartın.
Adım 5
Fasulye kremasını bir tavada ısıtın ve tabaklara dökün. Her bir tabağa üç dilim patlıcan yerleştirin, etrafına vinaigrette dökün. Üzerine roka salatası ile süsleyerek servis yapın.
Püf noktası:
Patlıcan derin yağda da kızartılabilir.
Recept-ID: F1065
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet