Acılı ponzu sosu ile patlıcan piccata
Acılı ponzu sosu ile patlıcan piccata

Acılı ponzu sosu ile patlıcan piccata

toplam süre50 dak.
30 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
30 dak.waiting time

Bu İtalyan klasiğini vejetaryen bir füzyon şaheserine dönüştürdük: Acılı Ponzu salatalıklı vinaigrette ile patlıcan piccata. Tabii bir de mükemmel bir lezzet dengesi sağlayan Kikkoman Ponzu Lemon…

Malzemeler

10 porsiyon

Patlıcanlar için:

1 ½ kg
patlıcan, (Yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
20 gr
tuz
20 gr
şeker
3 
orta boy yumurta
100 gr
buğday unu
5 gr
tütsülenmiş paprika tozu
300 ml
bitkisel yağ

Fasulye kreması için:

1 yemek kaşığı
limon kabuğu rendesi
30 ml
limon suyu
1,2 kg
beyaz fasulye, konserve (suyu süzülmüş ağırlık)
10 gr
sarımsak, (ince doğranmış)
100 gr
kaju yağı
20 gr
tuz
100 ml
zeytinyağı

Vinaigrette için:

400 gr
salatalık, (Çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış)
200 gr
arpacık soğanı, (ince doğranmış)
2 
tatlı acı biber, (ince doğranmış)
30 gr
zencefil, (ince doğranmış)
100 gr
iri hardal
50 gr
bal
100 ml
zeytinyağı
20 gr
taze soğan, (ince doğranmış)

Ek olarak:

100 gr
roka (servise hazır)
Alerjen içerikler:
Yumurta, glüten, fıstık, soya, hardal
Porsiyon başına ağırlık:
360 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Patlıcan: Yaklaşık 150 gr

  • Fasulye kreması: Yaklaşık 120 gr

  • Vinaigrette: Yaklaşık 80 gr

  • Roka salatası: Yaklaşık 10 gr

Hazırlanış

Adım 1

Patlıcan dilimlerini hafifçe tuz ve şekerle tatlandırın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Kişi başına 3 dilim olacak şekilde ayarlayın.

Adım 2

Limon kabuğu rendesini, limon suyunu, fasulyeleri, sarımsağı ve kaju yağını tuz ve zeytinyağıyla pürüzsüz bir krem haline getirin.

Adım 3

Salatalık, arpacık soğanı, acı biber ve zencefili hardal, bal ve Kikkoman Ponzu Lemon ile karıştırın. Zeytinyağını yavaşça ekleyip bir emülsiyon oluşturun. Ardından taze soğanları ekleyin.

Adım 4

Patlıcan dilimlerini mutfak kâğıdı ile kurulayın. Yumurtaları çırpın. Kikkoman Panko’yu paprika tozu ile karıştırın. Patlıcan dilimlerini unla kaplayın, sonra yumurtaya batırın ve son olarak Kikkoman Panko ile kaplayın. Yağı bir tavada yaklaşık 175 °C'ye ısıtın ve patlıcan dilimlerini altın rengini alana kadar kızartın.

Adım 5

Fasulye kremasını bir tavada ısıtın ve tabaklara dökün. Her bir tabağa üç dilim patlıcan yerleştirin, etrafına vinaigrette dökün. Üzerine roka salatası ile süsleyerek servis yapın.

Püf noktası:

Patlıcan derin yağda da kızartılabilir.

Recept-ID: F1065

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.