

Acılı peynirli Meksika usulü mısır
Elote, mayonezli ve peynirli ızgara mısır, Meksika’ya ait klasikleşmiş bir sokak yemeğidir ve tüm dünyada popüler yemek bloglarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Kikkoman Teriyaki Glaze Sos ise bu tarifin lezzetini ikiye katlar.
Malzemeler
Mısır:
Topping:
Hazırlanış
Mısır: Koçanda mısırın üzerine Kikkoman Teriyaki Glaze sos sürün ve alüminyum folyoya sarın. İster ızgarada ister fırında, düzenli olarak çevirerek, 20-30 dakika pişirin.
Üzeri için: Limon kabuğu rendesini tütsülenmiş kırmızı toz biber, kimyon, kişniş, tuz ve şeker ile karıştırın. Pişen mısırları folyodan çıkarın ve üzerlerine mayonez sürün. Ardından üzerlerine önce peynir, sonra hazırladığınız ot ve baharat karışımını serpin.
Servis için: Ekstra acılık katmak isterseniz doğranmış şili biberi ekleyin.
Püf noktası
Recept-ID: F1015
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet