Acılı peynirli Meksika usulü mısır
Acılı peynirli Meksika usulü mısır

Acılı peynirli Meksika usulü mısır

toplam süre45 dak.

Elote, mayonezli ve peynirli ızgara mısır, Meksika’ya ait klasikleşmiş bir sokak yemeğidir ve tüm dünyada popüler yemek bloglarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Kikkoman Teriyaki Glaze Sos ise bu tarifin lezzetini ikiye katlar.

Malzemeler

10 porsiyon

Mısır:

10 
adet koçanda mısır

Topping:

500 gr
mayonez
300 gr
rendelenmiş, olgunlaştırılmış çedar peyniri
100 gr
ince kıyılmış taze kişniş
150 gr
ince kıyılmış taze soğan veya frenk soğanı
1 
adet şili biberi, doğranmış (tercihe bağlı)
2 yemek kaşığı
limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı
tütsülenmiş kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı
tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı
toz kimyon
1 tatlı kaşığı
toz kişniş
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
şeker

Hazırlanış

Mısır: Koçanda mısırın üzerine Kikkoman Teriyaki Glaze sos sürün ve alüminyum folyoya sarın. İster ızgarada ister fırında, düzenli olarak çevirerek, 20-30 dakika pişirin. 

Üzeri için: Limon kabuğu rendesini tütsülenmiş kırmızı toz biber, kimyon, kişniş, tuz ve şeker ile karıştırın. Pişen mısırları folyodan çıkarın ve üzerlerine mayonez sürün. Ardından üzerlerine önce peynir, sonra hazırladığınız ot ve baharat karışımını serpin.

Servis için: Ekstra acılık katmak isterseniz doğranmış şili biberi ekleyin.

Püf noktası

Recept-ID: F1015

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.