

Mor marul salatası eşliğinde kereviz ve Gorgonzola risoni
Kereviz ve Gorgonzola risoni’nin bu lezzetli birleşimi, tam bir kutlama yemeği. Yanında, Kikkoman Soy Sauce ile hazırlanan ekşimsi bir mor marul ve armut salatası da bu ziyafeti tamamlıyor.
Malzemeler
Risoni için:
Salata için:
Risoni makarnası: Yaklaşık 300 gr
Salata: Yaklaşık 80 gr
Hazırlanış
Adım 1
Arpacık soğanı ve kerevizi bir tavada tereyağı ile orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Risoni’yi ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Beyaz şarap ile deglaze edin ve yarıya kadar azaltın. Sebze suyunu ekleyin ve yaklaşık 12 dakika, arada karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın ve Gorgonzola'yı yavaşça karıştırarak kremamsı bir kıvam elde edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Adım 2
Tereyağını bir tavada eritin ve armutları içinde yaklaşık 2 dakika soteleyin. Balı ekleyin ve armutları 1-2 dakika hafifçe karamelize edin. Kikkoman Soy Sauce ile deglaze edin ve kaynamaya bırakın. Radicchio ve cevizleri ekleyin ve salata yapraklarının biraz solmasına izin verin.
Adım 3
Risoni’yi dört tabağa paylaştırın. Üzerine salatayı ekleyin ve servis yapın.
Püf noktası:
Bu yemek, risotto pirinci ile de yapılabilir.
Recept-ID: F1068
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet