Kavrulmuş karnabahar püresi ve teriyaki Brüksel lahanası eşliğinde balık köftesi
Kavrulmuş karnabahar püresi ve teriyaki Brüksel lahanası eşliğinde balık köftesi

Kavrulmuş karnabahar püresi ve teriyaki Brüksel lahanası eşliğinde balık köftesi

toplam süre85 dak.
50 dak.hazırlık süresi
35 dak.pişme süresi

Favorilerinizden biri olacak bir lezzet: Fırında pişirilmiş karnabahar püresi eşliğinde leziz balık köfteleri. Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning ve Kikkoman Soy Sauce sayesinde oldukça dengeli ve zengin bir tat profiline sahip. Öne çıkan lezzet ise, Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki ile baharatlandırılmış, fırında Brüksel lahanası.

Malzemeler

10 porsiyon

Püre için:

25 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
100 gr
tom ka ezmesi
1 kg
karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
300 ml
sebze suyu

Teriyaki Brüksel lahanası için:

10 gr
zencefil (doğranmış)
10 gr
sarımsak (doğranmış)
800 gr
Brüksel lahanası (temizlenmiş)

Balık köfteleri için:

1 ½ kg
morina balığı filetosu (derisi çıkarılmış, doğranmış)
50 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
10 gr
frenk soğanı (doğranmış)
5 gr
acı biber (doğranmış)
20 gr
mısır unu
200 gr
susam tohumu (kavrulmamış)
1 ½ litre
kızartma yağı

In addition:

50 gr
hindistancevizi cipsi
10 
adet yeşil limon dilimi
200 gr
nar çekirdeği
15 gr
kişniş
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, balık, susam, sülfitler, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
370 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Balık köftesi, yaklaşık 170 gr
  • Karnabahar püresi, yaklaşık 80 gr
  • Teriyaki Brüksel lahanası, yaklaşık 80 gr
  • Süsleme, yaklaşık 40 gr

Hazırlanış

Adım 1

Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Toasted Sesame Oil, tom ka paste ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning'i bir kasede karıştırın. Karnabaharı ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 °C fanlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra, karnabaharı sebze suyu ile birlikte bir mutfak robotunda püre haline getirin.

Adım 2

Zencefil ve sarımsağı Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki ile karıştırın. Bu karışımı Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin. Yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisinde 180 °C fanlı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.

Adım 3

Morina filetolarını Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Toasted Sesame Oil, frenk soğanı, acı biber ve mısır unu ile karıştırın. Yaklaşık 50 gr’lık köfteler oluşturun. Köfteleri susam tohumlarına bulayıp, 175 °C'de 3-4 dakika altın kahverengi olana kadar yağda kızartın.

Adım 4

Hindistan cevizi parçalarını yağsız bir tavada kavurun. Karnabahar püresini tabaklara alın ve üzerine balık köftelerini yerleştirin. Teriyaki Brüksel lahanası ile birlikte servis yapın. Hindistan cevizi parçaları, yeşil limon dilimleri, nar taneleri ve kişniş ile süsleyerek servis edin.

Püf noktası:

Sebze suyunu püreye ağır ağır ekleyin. Burada belirtilenden daha az miktarda kullanmanız gerekebilir.

Recept-ID: F1054

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.