

Kavrulmuş karnabahar püresi ve teriyaki Brüksel lahanası eşliğinde balık köftesi
Favorilerinizden biri olacak bir lezzet: Fırında pişirilmiş karnabahar püresi eşliğinde leziz balık köfteleri. Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning ve Kikkoman Soy Sauce sayesinde oldukça dengeli ve zengin bir tat profiline sahip. Öne çıkan lezzet ise, Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki ile baharatlandırılmış, fırında Brüksel lahanası.
Malzemeler
Püre için:
Teriyaki Brüksel lahanası için:
Balık köfteleri için:
In addition:
- Balık köftesi, yaklaşık 170 gr
- Karnabahar püresi, yaklaşık 80 gr
- Teriyaki Brüksel lahanası, yaklaşık 80 gr
- Süsleme, yaklaşık 40 gr
Hazırlanış
Adım 1
Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Toasted Sesame Oil, tom ka paste ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning'i bir kasede karıştırın. Karnabaharı ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 °C fanlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra, karnabaharı sebze suyu ile birlikte bir mutfak robotunda püre haline getirin.
Adım 2
Zencefil ve sarımsağı Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki ile karıştırın. Bu karışımı Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin. Yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisinde 180 °C fanlı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Adım 3
Morina filetolarını Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Toasted Sesame Oil, frenk soğanı, acı biber ve mısır unu ile karıştırın. Yaklaşık 50 gr’lık köfteler oluşturun. Köfteleri susam tohumlarına bulayıp, 175 °C'de 3-4 dakika altın kahverengi olana kadar yağda kızartın.
Adım 4
Hindistan cevizi parçalarını yağsız bir tavada kavurun. Karnabahar püresini tabaklara alın ve üzerine balık köftelerini yerleştirin. Teriyaki Brüksel lahanası ile birlikte servis yapın. Hindistan cevizi parçaları, yeşil limon dilimleri, nar taneleri ve kişniş ile süsleyerek servis edin.
Püf noktası:
Sebze suyunu püreye ağır ağır ekleyin. Burada belirtilenden daha az miktarda kullanmanız gerekebilir.
Recept-ID: F1054
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet