Tamari susamlı dipsos ile tatlı patatesli pakora
Tamari susamlı dipsos ile tatlı patatesli pakora

Tamari susamlı dipsos ile tatlı patatesli pakora

toplam süre20 dak.

Bu çıtır çıtır körili sebzeli krepler Hindistan'da sevilen bir sokak yemeği klasiğidir. Ayrıca Kikkoman Glutensiz Soya Sosu ve nohut unu sayesinde gluten intoleransı olan misafirler için de uygundur.

Malzemeler

10 porsiyon

Sebzeler:

600 gr
tatlı patates
600 gr
havuç
600 gr
beyaz soğan
300 gr
ıspanak

Hamur harcı:

1,1 kg
nohut unu
1 litre
su
4 yemek kaşığı
köri baharatı
5 
tutam tuz

Sos:

100 ml
pirinç sirkesi
50 gr
ince kıyılmış sarımsak
10 gr
ince kıyılmış kırmızı şili biberi
1 
parça taze zencefil
2 yemek kaşığı
susam yağı
2 ½ gr
kavrulmuş beyaz susam

Kızartmak için:

6 litre
yağ

Hazırlanış

Sebzeler: Sebzeleri soyun ve 8 cm uzunluğunda ince çubuklar halinde kesin.

Hamur harcı: Nohut ununu köri baharatı ve tuz ile karıştırın. Üzerine su ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Sos: Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Kızartmak için: Yağı 180 dereceye kadar ısıtın. Sebzeleri hamura ekleyip golf topu büyüklüğünde porsiyonlar oluşturun. Hazırladığınız porsiyonları ayrı ayrı, güzelce kızarana kadar-her porsiyon için yaklaşık 3 dakika-pişirin.

Servis için: Sosu ayrı bir kaseye dökün ve pakora ile servis edin.

Püf noktası

Recept-ID: F1017

PDF formatında tarif

PDF indir

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.