

Tamari susamlı dipsos ile tatlı patatesli pakora
Bu çıtır çıtır körili sebzeli krepler Hindistan'da sevilen bir sokak yemeği klasiğidir. Ayrıca Kikkoman Glutensiz Soya Sosu ve nohut unu sayesinde gluten intoleransı olan misafirler için de uygundur.
Malzemeler
Sebzeler:
Hamur harcı:
Sos:
Kızartmak için:
Hazırlanış
Sebzeler: Sebzeleri soyun ve 8 cm uzunluğunda ince çubuklar halinde kesin.
Hamur harcı: Nohut ununu köri baharatı ve tuz ile karıştırın. Üzerine su ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Sos: Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Kızartmak için: Yağı 180 dereceye kadar ısıtın. Sebzeleri hamura ekleyip golf topu büyüklüğünde porsiyonlar oluşturun. Hazırladığınız porsiyonları ayrı ayrı, güzelce kızarana kadar-her porsiyon için yaklaşık 3 dakika-pişirin.
Servis için: Sosu ayrı bir kaseye dökün ve pakora ile servis edin.
Püf noktası
Recept-ID: F1017
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet