

Patlıcan ve susam sosu eşliğinde pancar burger
Şimdiden bir vejeteryan sokak lezzeti. Etli köftenin yerini pancarlı ve darılı köfte alıyor. Kikkoman Sesame Sauce da Asya lezzeti ekliyor.
Malzemeler
Burger köftesi için:
Üst malzeme için:
Sos için:
- Pancarlı köfte, yaklaşık 110 gr
- Hamburger ekmeği (vegan)
- Patlıcan, yaklaşık 50 gr
- Roka salatası, yaklaşık 10 gr
- Soğan halkaları, yaklaşık 10 gr
- Sos, yaklaşık 40 gr
Hazırlanış
Adım 1
Darının 100 gramını orta ateşte 500 ml suda 10 dakika boyunca pişirin. Ardından suyunu süzdürün. Pancarı paketinden çıkarın ve rendeleyin. Rende pancar, küp küp doğranmış soğan, yulaf, toz keten tohumu, sirke, kimyon, tuz ve pişmiş darıyı iyice karıştırın. 10 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Bu esnada fırını fanlı olarak 180 °C’ye ısıtın.
Adım 2
Porsiyon başına 130 gr olacak şekilde burger köftesi oluşturun ve yağlı fırın kâğıdına yerleştirin. Her birine kurabiye kalıbıyla şekil verin (yaklaşık 11 cm olacak şekilde).
Adım 3
Patlıcanı 4 mm’lik dilimler halinde dilimleyici yardımıyla kesin. İkinci fırın tepsisine yerleştirin ve sirke, akçaağaç şurubu ve yağda marine edin.
Adım 4
Patlıcanı ve burger köftelerini 15 dakika fırında pişirin.
Adım 5
Bu esnada Kikkoman Sesame Sauce, pul biber, akçaağaç şurubu, kişniş ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
Adım 6
Burger ekmeklerine pancar köftelerini yerleştirin. Üzerlerine patlıcan roka, soğan halkaları ve sos ekleyin. Ekmeğin diğer yarısıyla üzerini kapatın.
Püf noktası:
Pancar köftelerini pişirdikten sonra dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Recept-ID: F1030
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet