

Havuç kimçi ile kral mantarı
Şahane bir fine dining deneyimi: Kikkoman Ponzu Lemon ile baharatlandırılmış, havuç kimçi ve otlu polenta eşliğinde pişirilmiş kral mantarlarımız, tüm konuklarınızı büyüleyecek.
Malzemeler
Havuç kimçi için:
Mantarlar için:
Polenta için:
Ek olarak:
Mantar: Yaklaşık 120 gr
Polenta: Yaklaşık 190 gr
Havuç kimçi: Yaklaşık 80 gr
Tere: Yaklaşık 2 gr
Hazırlanış
Adım 1
Havuçları mandolinle uzunlamasına (yaklaşık 1 mm kalınlığında) ince dilimler halinde kesin. Tuzla karıştırıp iyice yoğurun. Yaklaşık 20 dakika su salması için bırakın. Zencefil ve sarımsağı soyun ve pul biber, Kikkoman Ponzu Lemon ve bal ile karıştırın. Sosu ve yeşil soğanları havuçlara ekleyin ve tekrar iyice yoğurun. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
Adım 2
Fırını 180 °C’ye (fanlı) ısıtın. Mantarları uzunlamasına ikiye bölün ve kesik yüzeyine hafif bir kesi yapın. Mantarları, büyük bir fırın tepsisinde az miktarda yağ ile orta ateşte 3-4 dakika kadar kızartın. Mantarları çıkarın ve aynı tavada arpacık soğanları ve sarımsakları 5-6 dakika soteleyin. Domates salçasını ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Sebze suyu ile deglaze edin, ardından Kikkoman Ponzu Lemon ve şeker pancarı şurubunu ekleyin. Mantarları ve defne yapraklarını ekleyin, fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Adım 3
Mantarlar piştikten sonra çıkarın ve sosu ince bir süzgeçten geçirin. Sosu, bir tencerede yaklaşık 500 ml’ye kadar kaynatın. Soğuk su ile karıştırılmış mısır nişastası ile koyulaştırın. Servis yapmadan önce sosu, mantar ve tereyağı ile birlikte bir tavada ısıtın.
Adım 4
Polenta için, sebze suyu ve kremayı kaynatın. Tuz ve muskat ile tatlandırın. Polentayı karışıma ekleyin ve kısık ateşte 4-5 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ricotta ve otları ekleyin.
Adım 5
Servis için, polentayı porsiyonlara ayırın ve tabaklara yerleştirin. Her porsiyona üçer mantar yarısını ve havuç kimçi ekleyin. Filizlerle süsleyip servis yapın.
Püf noktası:
Havuçları marine etmek için Kikkoman Kimchi Chili Sauce da kullanabilirsiniz. Ancak bu ürün balık sosu içerdiğinden vejetaryen değildir.
Recept-ID: F1066
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet