Havuç kimçi ile kral mantarı
Havuç kimçi ile kral mantarı

Havuç kimçi ile kral mantarı

toplam süre 1 Sa 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi
1 Sa pişme süresi
20 dak. Bekleme süresi

Şahane bir fine dining deneyimi: Kikkoman Ponzu Lemon ile baharatlandırılmış, havuç kimçi ve otlu polenta eşliğinde pişirilmiş kral mantarlarımız, tüm konuklarınızı büyüleyecek.

Malzemeler

10 porsiyon

Havuç kimçi için:

700 gr
havuç, (soyulmuş)
15 gr
tuz
10 gr
sarımsak, (ince rendelenmiş)
20 gr
zencefil, (ince rendelenmiş)
20 gr
gochugaru (Kore kırmızı biberi)
20 gr
bal
50 gr
yeşil soğan, (ince dilimlenmiş)

Mantarlar için:

1,4 kg
kral mantarları, (büyük)
100 ml
bitkisel yağ
500 gr
arpacık soğan, (ince dilimlenmiş)
40 gr
sarımsak, (ince dilimlenmiş)
5 
defne yaprağı
20 gr
domates salçası
1 litre
sebze suyu
20 ml
şeker pancarı şurubu
5 gr
mısır nişastası
40 gr
tereyağı

Polenta için:

700 ml
krema (%30 yağlı)
700 ml
sebze suyu
Tuz
Muskat
500 gr
polenta mısır unu
20 gr
frenk soğanı, ((ince doğranmış))
20 gr
maydanoz, (ince doğranmış)
20 gr
frenk maydonozu, (ince doğranmış)
150 gr
ricotta

Ek olarak:

20 gr
kırmızı turp filizi
Alerjen içerikler:
Soya, süt, gluten, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
390 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Mantar: Yaklaşık 120 gr

  • Polenta: Yaklaşık 190 gr

  • Havuç kimçi: Yaklaşık 80 gr

  • Tere: Yaklaşık 2 gr

Hazırlanış

Adım 1

Havuçları mandolinle uzunlamasına (yaklaşık 1 mm kalınlığında) ince dilimler halinde kesin. Tuzla karıştırıp iyice yoğurun. Yaklaşık 20 dakika su salması için bırakın. Zencefil ve sarımsağı soyun ve pul biber, Kikkoman Ponzu Lemon ve bal ile karıştırın. Sosu ve yeşil soğanları havuçlara ekleyin ve tekrar iyice yoğurun. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.

Adım 2

Fırını 180 °C’ye (fanlı) ısıtın. Mantarları uzunlamasına ikiye bölün ve kesik yüzeyine hafif bir kesi yapın. Mantarları, büyük bir fırın tepsisinde az miktarda yağ ile orta ateşte 3-4 dakika kadar kızartın. Mantarları çıkarın ve aynı tavada arpacık soğanları ve sarımsakları 5-6 dakika soteleyin. Domates salçasını ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Sebze suyu ile deglaze edin, ardından Kikkoman Ponzu Lemon ve şeker pancarı şurubunu ekleyin. Mantarları ve defne yapraklarını ekleyin, fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Adım 3

Mantarlar piştikten sonra çıkarın ve sosu ince bir süzgeçten geçirin. Sosu, bir tencerede yaklaşık 500 ml’ye kadar kaynatın. Soğuk su ile karıştırılmış mısır nişastası ile koyulaştırın. Servis yapmadan önce sosu, mantar ve tereyağı ile birlikte bir tavada ısıtın.

Adım 4

Polenta için, sebze suyu ve kremayı kaynatın. Tuz ve muskat ile tatlandırın. Polentayı karışıma ekleyin ve kısık ateşte 4-5 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ricotta ve otları ekleyin.

Adım 5

Servis için, polentayı porsiyonlara ayırın ve tabaklara yerleştirin. Her porsiyona üçer mantar yarısını ve havuç kimçi ekleyin. Filizlerle süsleyip servis yapın.

Püf noktası:

Havuçları marine etmek için Kikkoman Kimchi Chili Sauce da kullanabilirsiniz. Ancak bu ürün balık sosu içerdiğinden vejetaryen değildir.

Recept-ID: F1066

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.