Gumbo, okra ve pirinç eşliğinde teriyaki soslu deniz ürünleri
Gumbo, okra ve pirinç eşliğinde teriyaki soslu deniz ürünleri

Gumbo, okra ve pirinç eşliğinde teriyaki soslu deniz ürünleri

Güney Amerika’dan leziz bir klasik! Balık ve deniz ürünleriyle yapılan gumbo, Kikkoman Teriyaki Marinade sayesinde bambaşka bir lezzete kavuşuyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Gumbo için:

200 gr
tereyağı
100 gr
buğday unu (tip 405)
200 gr
doğranmış yeşil biber
200 gr
doğranmış soğan
200 gr
doğranmış kereviz
Kızartmak için yağ
5 gr
kimyon tozu
5 gr
karabiber
5 gr
sarımsak tozu
5 gr
acı paprika tozu
1 litre
balık suyu
600 gr
derisiz somon fileto
400 gr
deniz tarakları (kabukları alınmış)
500 gr
soyulmuş karides
50 ml
yeşil limon suyu

Ek olarak:

300 gr
pirinç
Tuz
400 gr
okra (ince dilimlenmiş)
50 gr
taze soğan (ince dilimlenmiş)
Kızartmak için yağ
Alerjen içerikler:
Balık, kabuklu deniz ürünleri, yumuşakçalar, kereviz, soya, gluten, sülfatlar, süt
Porsiyon başına ağırlık:
405 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Pirinç: Yaklaşık 90 gr
  • Balık suyu: Yaklaşık 150 gr
  • Deniz ürünü: Yaklaşık 130 gr
  • Süslemeler: Yaklaşık 35 gr

Hazırlanış

Adım 1

Tereyağını büyük bir tencerede eritin. Orta ateşte, unu ekleyip sürekli karıştırarak, karamelize kahverengi olana kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürebilir. Bu sırada, sebze küplerini biraz yağla orta ateşte 10-15 dakika boyunca kavurun. Baharatları, sonlara doğru ekleyin. Mirepoix (sebze karışımını), roux istenilen renge ulaşana kadar bir kenara koyun. Mirepoix’i roux’a ekleyin. Ardından balık suyunu ve Kikkoman Teriyaki Marinade’i ekleyin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatın.

Adım 2

Pirinçleri paket talimatlarına göre pişirin. Bu sırada somon, deniz tarakları ve karidesleri lokmalık parçalara ayırın. Somon, deniz tarakları ve karidesleri sebze suyuna ekleyin ve hafifçe kaynamaya bırakın. Okra’yı, az yağ ile kızmış tavada 1-2 dakika kadar soteleyin. Gumbo’yu tuz ve yeşil limon suyu ile tatlandırın. Gumbo’yu okra ve taze soğanlarla süsleyin. Pirinçle birlikte servis edin. Servis yaparken, sebze suyunu, deniz ürünlerini, okra ve taze soğanları pirincin üzerine ekleyin.

Püf noktası:

Gumbo, geleneksel olarak et ve balığın birleşimi olan bir "surf and turf" yemeği olarak hazırlanır. Ayrıca, jambon, tavuk ve sosis gibi soğuk etler de bu yemekle harika uyum sağlar! Tavuk suyu, sosun temeli olarak da mükemmel bir seçenek sunar.
Hazırlanan sos, buzdolabında bir gece bekledikten sonra biraz koyulaşır ve biraz tavuk suyu eklenerek yeniden pürüzsüz hale getirilebilir.

Recept-ID: F1074

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.