

Gumbo, okra ve pirinç eşliğinde teriyaki soslu deniz ürünleri
Güney Amerika’dan leziz bir klasik! Balık ve deniz ürünleriyle yapılan gumbo, Kikkoman Teriyaki Marinade sayesinde bambaşka bir lezzete kavuşuyor.
Malzemeler
Gumbo için:
Ek olarak:
- Pirinç: Yaklaşık 90 gr
- Balık suyu: Yaklaşık 150 gr
- Deniz ürünü: Yaklaşık 130 gr
- Süslemeler: Yaklaşık 35 gr
Hazırlanış
Adım 1
Tereyağını büyük bir tencerede eritin. Orta ateşte, unu ekleyip sürekli karıştırarak, karamelize kahverengi olana kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürebilir. Bu sırada, sebze küplerini biraz yağla orta ateşte 10-15 dakika boyunca kavurun. Baharatları, sonlara doğru ekleyin. Mirepoix (sebze karışımını), roux istenilen renge ulaşana kadar bir kenara koyun. Mirepoix’i roux’a ekleyin. Ardından balık suyunu ve Kikkoman Teriyaki Marinade’i ekleyin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatın.
Adım 2
Pirinçleri paket talimatlarına göre pişirin. Bu sırada somon, deniz tarakları ve karidesleri lokmalık parçalara ayırın. Somon, deniz tarakları ve karidesleri sebze suyuna ekleyin ve hafifçe kaynamaya bırakın. Okra’yı, az yağ ile kızmış tavada 1-2 dakika kadar soteleyin. Gumbo’yu tuz ve yeşil limon suyu ile tatlandırın. Gumbo’yu okra ve taze soğanlarla süsleyin. Pirinçle birlikte servis edin. Servis yaparken, sebze suyunu, deniz ürünlerini, okra ve taze soğanları pirincin üzerine ekleyin.
Püf noktası:
Gumbo, geleneksel olarak et ve balığın birleşimi olan bir "surf and turf" yemeği olarak hazırlanır. Ayrıca, jambon, tavuk ve sosis gibi soğuk etler de bu yemekle harika uyum sağlar! Tavuk suyu, sosun temeli olarak da mükemmel bir seçenek sunar.
Hazırlanan sos, buzdolabında bir gece bekledikten sonra biraz koyulaşır ve biraz tavuk suyu eklenerek yeniden pürüzsüz hale getirilebilir.
Recept-ID: F1074
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet