Kategori | Kullanım olanakları | Sonuçlar/Avantajlar |
Et/Tavuk hazır pişmiş soğutulmuş/dondurulmuş et | Soğutulmuş veya dondurulmuş et (işlenmiş veya dondurulmuş) | - Maillard reaksiyonu, doğal boya maddesi
- Eti özlü ve yumuşak tutar
- Yoğun et tadını vurgular
|
Kebap | - Maillard reaksiyonu, doğal fermente yardımı
- Yoğun et tadını vurgular
- Karamel notu ızgara aroması sağlar
|
dana kuru et (Beef Jerky) | - Açık kahverengi bir renk sağlar
- İstenmeyen kokuları bastırır ve hoş kokuları vurgular
- Özellikle yeni tat kreasyonları için çok yönlüdür
|
Dana eti çorbası Et suyu | - Dana bulyonun tadını güçlendirir
- Lezzet gelişimini optimize eder
- Tadı saatlerce kaynatılmışa benzer
- Ek lezzet bileşenleri için aroma öncüsü
|
Köfte Hamburger köftesi | - Maillard reaksiyonu
- Yoğun et tadını vurgular
|
Beykın | - Yoğun et tadını vurgular
- Tuzu azaltılmış alternatif
|
Balık/Deniz Ürünleri | Somon havyarı | - İstenmeyen kokuları bastırır
- Dengeli lezzet
- Raf ömrünü uzatır
|
Marine edilmiş somon | - İstenmeyen kokuları bastırır
- dengeli lezzet
- Raf ömrünü uzatır
|
Soğutulmuş ve dondurulmuş balık/deniz ürünleri (baharatlı) | - İstenmeyen kokuları bastırır
|
Asya ve diğer ülke mutfakları Hazır pişmiş soğutulmuş/dondurulmuş et | Patates cipsi Dondurulmuş patates cipsi için baharat karışımı | - Tuzu azaltılmış alternatif
- Özellikle yeni tat kreasyonları için çok yönlüdür
- Eritilebilir, dolgunluk lezzetini vurgular
|
Çorba Bulyon | - Lezzet gelişimini optimize eder
- Tadı saatlerce kaynatılmışa benzer
- Aroma öncüsü
|
Salata sosu | - Egzotik tat
- Ekşiliği azaltır
- Ekşiliği/bakteriyostatik özelliği azaltır
|
Barbekü sosu Biftek sosu | |
Tavuklu yemekler için dip sos | |
Wok Sos | - Egzotik tat
- Isıtıldığında aromalar geliştirir
|