Kikkoman'da Sürdürülebilirlik Alternative: Sürdürülebilirlik

Dünya genelinde hem evlerde hem de profesyonel mutfaklarda tercih edilen klasikleşmiş bir marka ve köklü bir bir şirket olarak, sürdürülebilirlik bizim için büyük önem taşıyor. Bu yazıda, sürdürülebilirlik konusundaki detaylı hedeflerimizi bulabilirsiniz.

2050 yılına kadar karbon nötr olacağı

Karbon salınımını sıfıra indirme yolculuğumuzda, 2030 yılına kadar küresel sera gazı emisyonlarımızı %50'den ve üretim başına su tüketimimizi de %30’dan fazla azaltmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda %100 geri dönüşüm oranına ulaşmayı amaçlıyoruz. Science Based Targets Initiative (SBTi) ile yaptığımız işbirliği doğrultusunda, sürdürülebilir faaliyetler yürütmek için başka hedefler de belirledik. Şeffaflık bizim için çok önemli olduğundan, sürdürülebilirlik alanında "A-" ve su güvenliği konusunda "A" derecelerini nasıl aldığımızı görmek için CDP platformundaki raporlarımızı inceleyebilirsiniz.

Sürdürülebilir hammadde tedariği ve kısa ulaşım mesafeleri

Ürünlerimizin dünya genelindeki mutfaklara her zaman en taze şekilde, uzun nakliye mesafeleri olmadan ulaşmasına öncelik veriyoruz. Bu nedenle Japonya'daki üretim tesisimizin yanı sıra, Hollanda'da bir üretim tesisimiz ve Almanya'da bir kurutma tesisimiz bulunuyor. Ayrıca, ABD'nin Wisconsin ve Kaliforniya eyaletlerinde iki üretim tesisimiz daha faaliyet gösteriyor.

Tesislerimizde mümkün olduğunca yerel hammadde kullanıyoruz. Örneğin, Avrupa’daki üretimimizde buğdayın %100'ü Almanya'dan sağlanıyor. Su ve tuz Hollanda’dan, soya fasulyesi ise ABD, Kanada ve Brezilya'dan tedarik ediliyor. Soya fasulyesinin sürdürülebilir ve sorumlu bir şekilde yetiştirilmesini ProTerra sertifikası ile güvence altına alıyoruz. Üretim zincirimiz boyunca gıda israfını en aza indirmek de temel önceliklerimiz arasında yer alıyor.

Sürdürülebilir üretim tesisleri

2001 yılından bu yana, Avrupa’daki üretim tesisimizde elektrik, gaz ve su tüketimimizi sürekli olarak azalttık. Aynı zamanda üretim hacmimizi artırmayı başardık. Günümüzde elektriğimizin %100'ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından (rüzgâr, güneş) elde ediyor ve yerel su kaynaklarını kullanıyoruz.

Ayrıca, soya sosu üretimi sırasında ortaya çıkan yan ürünlerden de faydalanıyoruz. Soya küspesi (katı kalıntılar) protein açısından zengin olduğundan, çiftliklerde hayvan yemi olarak kullanılıyor. Ambalaj malzemeleri ve paletler de yeniden değerlendirilirken, üretim süreçlerinde artan tuzlu salamura karışımları, ABD'de yolları buzdan arındırmak için bile kullanılıyor!

Herkes için adil koşulla

Hem kendi üretim tesislerimizde hem de tüm iş ortaklarımız ve tedarikçilerimizle adil ve sürdürülebilir çalışma koşullarını odağımıza alıyoruz. 2001 yılında Kikkoman Grubu, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UNGC) imzalayan ilk Japon şirketi oldu. Bu uluslararası çerçeve, sürdürülebilir iş uygulamaları için yüksek kalite, tedarik güvenliği, insan hakları, çalışma koşulları, çevresel önlemler ve iş geliştirme standartlarını hem bizlere hem de iş ortaklarımıza zorunlu kılıyor. Sürdürülebilirlik, bizim için insanlara adil ve saygılı davranmayı da içerdiğinden, çalışma koşullarımız, güvenlik, hijyen ve çevresel yönetim uygulamalarımız düzenli olarak Sedex Members Ethical Trade Audit (SMETA)  tarafından denetleniyor. SMETA, sürdürülebilir ve etik iş uygulamaları konusunda dünya çapında en yaygın kullanılan denetim konseptlerinden biridir.

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.