
211 / 289
Zeytinli Makarna Salatası
Doğal fermente soya sosu
Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sauce
Ponzu Limonlu
Salatalar
Makarnalar
Vejetaryen
Mangal sezonu
Yaz mutfağı
Hazırlanma zamanı:
25 dakika
Malzemeler 2 porsiyon
- 70 g dilediğiniz makarna çeşidi
- Bir avuç dilediğiniz filiz çeşidi
- 100 g kiraz domates
- 50 g siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış
- 1/4 kırmızı soğan
- 1 kırmızı/sarı dolmalık biber
- ½ kabak
- Kikkoman Ponzu Limonlu
- Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
Dressing sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
- 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlık
- Biber ve kabak temizlenip dilimlere doğranır. Her iki tarafı pişene kadar ızgarada kızartılır. Kabak dilimleri, Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos ile glaze edilir. Soğumaya bırakılır ve ardından biberin kabuğu soyulur.
- Makarna, tuzlu suda kaynatılır ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Kiraz domatesler ikiye bölünür, soğan ve zeytinler ince doğranır. Tüm malzemeler kremsi bir dressing sos elde etmek için karıştırılır.
- Makarna bir kâseye alınır, filizler ve ızgara sebzeler eklenir. Hepsinin üzerine dressing sos serpiştirilir, iyice karıştırılır ve ızgara et ile servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 2 porsiyon
- 70 g dilediğiniz makarna çeşidi
- Bir avuç dilediğiniz filiz çeşidi
- 100 g kiraz domates
- 50 g siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış
- 1/4 kırmızı soğan
- 1 kırmızı/sarı dolmalık biber
- ½ kabak
- Kikkoman Ponzu Limonlu
- Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
Dressing sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
- 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1 tatlı kaşığı bal