Zencefilli Tavuklu Arancini

toplam süre 40 dak.
40 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

6 porsiyon
200 gr
suşi pirinci
1 litre
sıvı yağ
2 
tavuk budu filetosu, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı
taze zencefil, rendelenmiş
1 
taze soğan, ince doğranmış
1 ½ yemek kaşığı
 ½ yemek kaşığı
esmer şeker

Glazür için:

75 gr
un
2 
orta boy yumurta, az çırpılmış

Dip sos için:

2 
ince doğranmış taze soğan, servis için
1 tatlı kaşığı
zencefil, ince doğranmış
2 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı
pul biber, isteğe bağlı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1636 kJ  /  391 kcal
16,1 gr Yağ
9,8 gr Protein
50,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Suşi pirinci paket talimatlarına göre pişirilir, sonra büyük bir tabak üzerinde ince bir tabaka halinde yayılır ve soğumaya bırakılır.

Adım 2

1 tatlı kaşığı yağ yapışmaz bir tavada ısıtılır ve tavuk orta ateşte 5-10 dakika pişene kadar kavrulur. Zencefil, soğan, soya sosu ve şeker eklenir. Isı azaltılır ve tavuk glaze olana kadar birkaç dakika daha kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Adım 3

Islak elle (pirincin ellerinize yapışmasını önlemek için), küçük bir avuç pirinç alınır ve avucun içinde düzleştirilir. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı tavuk karışımı konulur. Pirinci dolgunun etrafına sarmak için el dikkatlice kapatılır ve bir top şekline getirilir. Pirince şekil verilemezse biraz daha pirinç alınır ve birbirine yapışması için hafifçe sıkılır. Nişastayı çıkarmak ve yapışmayı önlemek için eller sık sık yıkanır.

Adım 4

Pirinç topu, yağlı bir fırın tepsisine veya streç folyoyla kaplı bir plakaya yerleştirilir ve yaklaşık 18-20 tane masa tenis topu büyüklüğünde pirinç topları elde edene kadar pirinç, kalan iç harçla doldurulur. Kızartmadan önce en az 30 dakika buzdolabında bekletilir.

Adım 5

Tencerenin yarısına kadar yağ dökülür ve ısıölçer 180°C gösterene kadar veya bir parça ekmek 30 saniyede kızarana kadar ısıtılır.

Adım 6

Un, yumurta ve ekmek kırıntısı üç düz kâseye veya tabağa konulur. Pirinç topları unla kaplanır, ardından yumurtaya batırılır ve ekmek kırıntıları ile pane edilir.

Adım 7

Toplar dikkatlice yağa eklenir (her seferinde yaklaşık 5 tane) ve altın sarısı olana kadar 5-6 dakika boyunca kızartılıp, kâğıt havlu üzerinde yağı süzülür.

Adım 8

Dip sos malzemeleri karıştırılır ve arancini ile servis yapılır. İsteğe göre taze soğan serpiştirilir.

Recept-ID: 11

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Suşi pirinci paket talimatlarına göre pişirilir, sonra büyük bir tabak üzerinde ince bir tabaka halinde yayılır ve soğumaya bırakılır.

1 tatlı kaşığı yağ yapışmaz bir tavada ısıtılır ve tavuk orta ateşte 5-10 dakika pişene kadar kavrulur. Zencefil, soğan, soya sosu ve şeker eklenir. Isı azaltılır ve tavuk glaze olana kadar birkaç dakika daha kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Islak elle (pirincin ellerinize yapışmasını önlemek için), küçük bir avuç pirinç alınır ve avucun içinde düzleştirilir. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı tavuk karışımı konulur. Pirinci dolgunun etrafına sarmak için el dikkatlice kapatılır ve bir top şekline getirilir. Pirince şekil verilemezse biraz daha pirinç alınır ve birbirine yapışması için hafifçe sıkılır. Nişastayı çıkarmak ve yapışmayı önlemek için eller sık sık yıkanır.

Pirinç topu, yağlı bir fırın tepsisine veya streç folyoyla kaplı bir plakaya yerleştirilir ve yaklaşık 18-20 tane masa tenis topu büyüklüğünde pirinç topları elde edene kadar pirinç, kalan iç harçla doldurulur. Kızartmadan önce en az 30 dakika buzdolabında bekletilir.

Tencerenin yarısına kadar yağ dökülür ve ısıölçer 180°C gösterene kadar veya bir parça ekmek 30 saniyede kızarana kadar ısıtılır.

Un, yumurta ve ekmek kırıntısı üç düz kâseye veya tabağa konulur. Pirinç topları unla kaplanır, ardından yumurtaya batırılır ve ekmek kırıntıları ile pane edilir.

Toplar dikkatlice yağa eklenir (her seferinde yaklaşık 5 tane) ve altın sarısı olana kadar 5-6 dakika boyunca kızartılıp, kâğıt havlu üzerinde yağı süzülür.

Dip sos malzemeleri karıştırılır ve arancini ile servis yapılır. İsteğe göre taze soğan serpiştirilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.